Copy
View this email in your browser

Beste geïnteresseerden,


Het gaat goed met de Herenboeren beweging! Inmiddels zijn er 14 draaiende Herenboerderijen en maar liefst 37 initiatiefgroepen (kartrekkersgroepen) actief. Van die 37 zullen er waarschijnlijk 7 tot 9 in 2023 hun boerderij kunnen starten. Dat gaat dus goed!

Ook onze zuiderburen in Nijmegen hebben inmiddels een mooie locatie op het oog in Park Lingezegen, wellicht ook interessant voor Arnhemmers aan de zuidkant? In deze nieuwsbrief lees je er meer over!

Aan de noordkant blijven we druk op zoek en zijn we bezig met verschillende ingangen. Het is een ingewikkelde klus nu de druk op de grondmarkt hoog is vanwege de wens van veel boeren om te extensiveren. 

Afgelopen periode stond in het teken van een interessante kennismaking met wethouder Van der Wel (gemeente Arnhem), een grote netwerkbijeenkomst met de provincie Gelderland en het verstevigen van de contacten met onze Gelderse herenburen (o.a. Nijmegen, Wageningen, Loenen en Ede). Dit laatste heeft al tot mooie mogelijkheden in Loenen geleid, verderop meer info!

Tot slot een tip voor iedereen die deze herfstvakantie (en natuurlijk daarna!) nog wat leuks wil doen: fiets een rondje voor je eten! Op groenarnhem.nl/projecten/fietsen-voor-mijn-eten/ vind je een hele mooie kaart met lekkere adressen van lokale voedsleproducenten en leuke activiteiten!

Veel leesplezier en fijne herfst!

Met groene groet,

de kartrekkersgroep Herenboeren Arnhem en omgeving

Karin Hofman, Carola van Andel, Henk Hoefsloot, Maarten Scherrenburg, Han de Haas, Margreet van Kuijk en Marten de Jong
 

 

Herenboerderij in Park Lingezegen in zicht!

We hebben goed nieuws van onze zuiderburen in de streek. Onze collega-kartrekkers in Nijmegen hebben namelijk net als wij niet stil gezeten en dat werpt z'n vruchten af! In hun geval straks zelfs letterlijk, want een herenboerderij komt daar nu echt een stap dichterbij. Er zijn momenteel gesprekken gaande met het bestuur van Park Lingezegen over hoe een herenboerderij in Lingezegen, gelegen tussen Nijmegen en Arnhem vorm kan krijgen.

Wij vinden het geweldig gaaf dat er zo dichtbij een nieuwe Herenboerderij werkelijkheid kan worden en wellicht biedt dit ook kansen voor jou als je bijvoorbeeld in Arnhem Zuid woont! Wil je van de ontwikkelingen in Lingezegen op de hoogte blijven? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief van Herenboeren Nijmegen. Overweeg je zelfs een lidmaatschap bij deze nieuwe Herenboerderij: Op deze pagina van de website van Herenboeren Nijmegen vind je informatie over hoe Herenboeren Lingezegen straks leden gaat werven voor de nieuwe boerderij. Ken jij mogelijk iemand die geïnteresseerd is? Spread the word!

Herenburen!

Bij onze andere buren Groote Modderkolk in Loenen is al veel ervaring met foodpoolen als Herenboeren. Groepjes vanuit Apeldoorn, Radio Kootwijk, Dieren, Zutphen, Ellecom en Ugchelen hebben een afspraak om voor elkaar de oogst op te halen volgens een vast schema of naar behoefte. Graag peilen wij of er ook vanuit Arnhem interesse hierin is. Lijkt het je wat? Stuur vrijblijvend een mailtje naar arnhem@herenboeren.nl!
Veldbezoek bij Ecovrede

De kartrekkersgroep deed inspiratie op om te zien wat de mogelijkheden in een voedselbos zijn. Op 1 hectare kan al een  heleboel, wat een soorten en biodiversiteit!

Meer weten? Kijk op www.ecovredegaard.nl! Goed te weten: het voedselbos is vrij toegankelijk tussen zonsopgang en zonsondergang.
Leuk item over Herenboeren Wilhelminapark (Boxtel) bij Binnenste Buiten!

Landelijk nieuws van Herenboeren Nederland volgen? Schrijf je in voor de landelijke Herenboeren nieuwsbrief via:
 https://mailchi.mp/7076eb17a489/nieuwsbrief-oktober-2021?e=271ddfed06
Facebook
Website
LinkedIn
Copyright © 2021 Herenboeren Arnhem Noord en omgeving, All rights reserved.

Our mailing address is:
arnhem@herenboeren.nl

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.