Copy
Bekijk deze e-mail in je browser
Nieuwsbrief
20 januari 2022
Beste beweegaanbieders,

Hierbij de nieuwsbrief van Actief Sport & Events, onderdeel van Social Leisure. In deze nieuwsbrief geven wij een corona update en komen daarnaast een webinar 'Financiering van sportaccommodaties' en de resultaten van het Sportakkoord aan bod.

Deze nieuwsbrief wordt eens per twee maanden verstuurd, tenzij er meer items komen die van belang zijn. Ook jouw organisatie kan items aanleveren voor deze nieuwsbrief die voor maatschappelijke organisaties van belang kunnen zijn. Mail deze dan naar info@actiefsportenevents.nl.

Corona update

Afgelopen vrijdag, 14 januari, ontvingen we een fijn bericht: We mogen weer! 
Er zijn nog wel een aantal richtlijnen waaraan we ons moeten houden. De volgende informatie ontvingen wij hierover van gemeente Dijk&Waard:

  • Locaties voor de beoefening van sport (binnen en buiten), zoals tennisbanen, voetbalvelden sportscholen, en zwembaden, worden opengesteld voor publiek voor uitsluitend de beoefening van sport. De binnensportlocaties in bijvoorbeeld hotels zijn ook geopend. 
  • Kleedkamers bij locaties voor de beoefening van sport mogen open. Personen vanaf 18 jaar houden 1,5 meter afstand. 
  • De 1,5 meter afstand geldt, voor zover de sport niet op gepaste wijze kan worden beoefend met inachtneming van de veilige afstand, niet tijdens de beoefening van sport.
  • Onder meer fitness (individueel en groepslessen), zwemlessen, toneellessen, voetbaltrainingen worden (zonder toeschouwers) voor alle leeftijden toegestaan zonder beperkingen in tijd. 
  • Er mogen geen toeschouwers aanwezig zijn bij amateur- en professionele sportbeoefening (wedstrijden, trainingen en lessen). 
  • Voor amateursportwedstrijden blijft vooralsnog gelden dat deze enkel tussen de leden van de sportvereniging waarbij zij als lid zijn aangesloten zijn toegestaan, waarbij ook geen toeschouwers aanwezig mogen zijn.
Meer informatie is te vinden op Rijksoverheid Corona en Sport of op NOC*NSF sportprotocol. Mochten jullie nog vragen hebben mail dan naar sportloket@langedijkactief.nl.

Webinar 'Financiering van sportaccommodaties'

Er is een webinar beschikbaar over financieringsmogelijkheden van sportaccommodaties. In deze webinar wordt informatie gegeven over welke regelingen er zijn en krijg je informatie over hoe je een aanvraag indient. Aan de hand van een recente casus worden diverse vragen behandeld. Ook is er ruimte voor een Q&A om zoveel mogelijk vragen die er leven, te beantwoorden.

Heb je interesse? Mail dan voor 30 januari naar sportloket@langedijkactief.nl. Bij voldoende interesse regelen wij dan een webinar voor ons netwerk in Langedijk.

Mooie resultaten Sportakkoord

2021 ligt inmiddels achter ons. Ondanks alle beperkingen hebben jullie niet stil gezeten. Er zijn mooie initiatieven opgepakt en ook daadwerkelijk opgezet. 
Vooral de initiatieven die vanuit verschillende domeinen zijn ontstaan, zijn initiatieven waar we met elkaar trots op kunnen zijn.
Esdégé-Reigersdaal en Les Mille iles hebben bijvoorbeeld bewoners enthousiast gekregen om samen te gaan jeu de boulen. Ook de samenwerking tussen voetbalvereniging LSVV en Loopschool Together is een prachtig initiatief waarbij walking football is opgezet voor de 60+'ers.
Kijk voor alle resultaten op de website van Sportakkoord Langedijk.

Loop je zelf met een idee rond, maar mis je een samenwerkingspartner of een stukje financiering? Stuur een berichtje naar sportloket@langedijkactief.nl. Dan gaan we samen kijken naar de mogelijkheden.

Deel jouw activiteit met ons!

Heb jij een leuke activiteit of evenement die je wilt delen? Wij zijn benieuwd en delen het graag in onze nieuwsbrief!

Neem hiervoor contact op met ons via onderstaande button.
Deel activiteit
Heb jij de nieuwsbrief doorgestuurd gekregen en wil je jezelf graag aanmelden?
Klik dan hier. 
Website
Facebook
Email
Copyright © *|2021|* *|Actief Sport & Events|*
Alle rechten zijn voorbehouden.Actief Sport en Events
James Wattstraat 8
1817 DC Alkmaar
www.actiefsportenevents.nl
info@actiefsportenevents.nl


Wil je je voorkeuren aanpassen? Dat kan hieronder.
Voorkeuren aanpassen of verwijder mij uit deze lijst.