Nieuwe regels tijdens zwemles

Beste bezoekers van Zwembad Duikerdel,
 

Op dinsdag 13 oktober zijn nieuwe maatregelen van kracht geworden die wederom ons zwembad treffen. Toch blijft het gelukkig mogelijk om bij ons te komen zwemmen, hetzij in een wat aangepaste vorm.
 
Naast de al ingestelde maatregelen en het geldende coronaprotocol, gelden een aantal aanvullende maatregelen:

 • In het zwembad geldt een maximaal aantal van 30 personen per ruimte bij personen ouder dan 17. Bij zwemlessen is er geen maximaal aantal aan gebonden. Hierdoor kunnen de zwemlessen gewoon doorgaan. Indien de scheidingswand naar beneden is, geldt voor de zwemzaal dat er twee ruimtes aanwezig zijn waardoor zwemles en baby peuter zwemmen op zaterdag naast elkaar gegeven kan worden.
 • De kleedkamers voor het aankleden blijven open. Hier houd je natuurlijk wel de gebruikelijke 1,5 meter afstand van elkaar en maak zo veel mogelijk gebruik van de wisselcabines. Wanneer de wisselcabines vol zijn, gebruik je pas de kleedruimtes.
 • De douches blijven gesloten.
 • De horeca blijft gesloten.
 • Een dringend advies voor het dragen van een mondkapje. Het zwembad is een openbaar gebouw. Wij vragen u daarom bij het wachten tot en het betreden van het gebouw, bij het aankleden na afloop van de zwemles en het verlaten van het gebouw gebruik te maken van een mondkapje. Kinderen tot en met 12 hoeven geen mondkapje te dragen.
Let op: Het is nog steeds de bedoeling om zo kort mogelijk (5 minuten) voor aanvang van de zwemles aanwezig te zijn en zo snel mogelijk na de zwemles aan te kleden (geen haren kammen!) en de accommodatie weer te verlaten.
Wanneer uw kind klachten heeft, en daar valt ook verkoudheid onder, dan mag uw kind niet komen zwemmen. De regels voor zwembaden zijn anders dan die van de scholen!

Spreiding in de kleedkamers

 • De zwemlessen voor 4 jarigen: Deze groepen zwemmen nu 25 minuten. U mag uw kind 20 minuten na de starttijd ophalen in de kleedkamer.
 • Op momenten dat er twee lesgroepen zijn: Deze lessen duren 50 minuten. U mag uw kind 45 minuten na de starttijd ophalen in de kleedkamer. Dit geld voor de volgende momenten: Donderdagochtend 7.00 uur, dinsdag om 17.00 uur, lestijden om 18.00 uur en alle tijden op zaterdag.
 • Zwemvaardigheid en snorkelen: Deze lessen duren 40 minuten. Laat de kinderen zo veel mogelijk zelfstandig aankleden en naar buiten gaan en wacht buiten op de kinderen. Indien er hulp nodig is kunt uw kind 40 minuten na de starttijd ophalen in de kleedruimte.
 • Voor de overige lessen en lestijden wanneer er 3 of 4 groepen gelijktijdig lessen geldt een splitsing voor het aankleden in verband met drukte in de kleedruimte. Volg hiervoor het onderstaande schema:
  1. Groepen rood en blauw in de even weken: 45 minuten les. U mag uw kind 40 minuten na de starttijd ophalen in de kleedkamer.
  2. De groepen rood en blauw in de oneven weken: 55 minuten les. U mag uw kind 50 minuten na de starttijd ophalen in de kleedkamer.
  3. De groepen groen en geel in de even weken: 55 minuten les. U mag uw kind 50 minuten na de starttijd ophalen in de kleedkamer.
  4. De groepen groen en geel in de oneven weken: 45 minuten les. U mag uw kind 40 minuten na de starttijd ophalen in de kleedkamer. 
 • Bij de ingang staat een bord waar u de duur van de les op kan aflezen. Tevens is dit schema te vinden op de website www.duikerdel.nl
 • Voor de veiligheid is het belangrijk niet te vroeg, maar wel op tijd aanwezig te zijn in de kleedkamer om uw kind te helpen. De instructeurs moeten weer op tijd zijn voor het ontvangen van de volgende groep en voor uw kind is het zeker fijn als hij of zij geholpen kan worden.
 • Kom zo veel mogelijk alleen met ophalen en vergeet uw mondkapje niet!
Tot slot wensen wij jullie veel zwemplezier toe.
 
Met vriendelijke groet,
Team Zwembad Duikerdel
 
Like ons op Facebook Like ons op Facebook
Ga naar onze website Ga naar onze website
U ontvangt dit bericht naar aanleiding van uw aanmelding op de e-mailcampagne  
E-mailvoorkeur wijzigen - Afmelden

Contactgevevens:
Zwembad Duikerdel
Oostelijke Randweg 15
1723  LH Noord Scharwoude
zwemlesdd@sportsl.nl