Bekijk deze e-mail in je browser
Nieuwsbrief
16 september 2021
Hierbij deze nieuwsbrief van Actief Sport & Events, onderdeel van Social Leisure. In deze nieuwsbrief komen o.a. de Nationale Sportweek, de lancering van de nieuwe website van het sportakkoord en Walking Football Langedijk aan bod.

Deze nieuwsbrief wordt eens per twee maanden verstuurd, tenzij er meer items komen die van belang zijn. Ook jouw organisatie kan items aanleveren voor deze nieuwsbrief die voor maatschappelijke organisaties van belang kunnen zijn. Mail deze dan naar info@actiefsportenevents.nl.

Nieuw digitaal platform

In de zomer is de nieuwe website www.sportakkoordlangedijk.nl gelanceerd. Met deze site informeren wij het netwerk, de bewoners en belanghebbenden, over de voorgang en uitvoer van het sportakkoord van Langedijk. Op deze site kan men zien welke mogelijkheden en ondersteuningen er zijn, welke resultaten er tot nu toe geboekt zijn en tal van voorbeelden.
 
Ook kun je hier alle sportaanbieders en zorg en welzijn aanbieders vinden, eventueel gesorteerd op vorm van aanbod en doelgroep. Staat jouw organisatie er nog niet bij? Meld dit dan bij info@sportloket.nl en wij zorgen er voor dat ook jouw aanbod er bij komt.
 
Er is ook een mogelijkheid om jouw activiteit in de agenda op te laten nemen. Dit kan door te klikken op “evenement aanmelden” en het formulier in te vullen met alle gegevens en eventueel een foto van een flyer of de activiteit. Wij nemen jouw evenement dan op in deze kalender zodat er een mooi overzicht komt van alles binnen Langedijk en omgeving.

Aanvragen werkbudget Sportakkoord Langedijk
In onze voorgaande nieuwsbrief heb je kunnen lezen dat er een werkbudget beschikbaar is dat gebruikt kan worden voor een initiatief dat gelinkt is aan het sportakkoord. Er zijn al meerdere aanvragen gedaan en goedgekeurd. Er is echter nog steeds budget beschikbaar.

Heb jij als organisatie een leuk initiatief? Ga naar de website www.sportakkoordlangedijk.nl en dien je initiatief in. De voorwaarden waaraan een initiatief moet voldoen zijn tevens op deze site te vinden.
Goedgekeurde initiatieven van de laatste maanden zijn Walking Handbal bij Vrone en Fitte Kids bij Sportcentrum Aerofit. Beide initiatieven die nieuw zijn bij de organisatie en een andere doelgroep aantrekken dan de huidige doelgroep die aan het bewegen zijn binnen de organisatie.

Meer informatie over de goedgekeurde initiatieven en inspiratie zijn ook op de website te vinden

Nationale Sportweek

Zoveel mogelijk inwoners laten genieten van sporten en bewegen: dat is waar de NOC*NSF Nationale Sportweek van 17 tot en met 26 september 2021 om draait. Dat is ook hard nodig, want Nederlanders zijn sinds de coronacrisis minder fit en minder weerbaar geworden. Actief Sport & Events grijpt de Nationale Sportweek daarom aan om het nieuwe sportseizoen te openen met allerlei sportieve activiteiten en wil samen met de lokale sportaanbieders iedereen inspireren (weer) te gaan sporten en bewegen. Vrijdag 17 september 19.00 uur, opent wethouder Sport Jasper Nieuwenhuizen de sportweek officieel 19.00 bij MarktZicht eten en drinken te Broek op Langedijk.
 
Alle inwoners van Langedijk kunnen tijdens de Nationale Sportweek kennismaken met onze sportaanbieders en hun activiteiten. Het aanbod is groot, van suppen tot karate, pilates tot dans en van turnen tot seniorengym. Op deze manier kunnen we elke Langedijker de kans geven om te ontdekken welke sport bij hem of haar past.

Voor de Nationale Sportweek is een speciale actie bedacht, namelijk ‘Scoor een gratis lidmaatschap naar keuze!’. Ben je benieuwd hoe dit in z’n werk gaat? Klik dan op onderstaande button. 
Scoor een gratis lidmaatschap!
Wil je meer algemene informatie over de NOC*NSF Nationale Sportweek? Kijk dan op: www.nocnsf.nl/nationale-sportweek

Reuring in de Binding verplaatst

Reuring in de Binding is verplaatst naar zaterdag 13 november. Bezoekers van elke leeftijd kunnen zich deze dag oriënteren op wat er op sport en cultureel gebied allemaal te beleven valt in onze gemeente. De bibliotheek houdt die dag een grote verkoop van afgeschreven boeken.
Wil je ook een stand? Meld je dan aan door een mail te sturen naar info@bibliotheeklangedijk.nl o.v.v. Reuring.

Nieuwsflits In Control of Alcohol & Drugs

De nieuwsflits is bedoeld voor sportverenigingen, om hen te helpen een gezonde(re) omgeving te worden voor hun leden, vooral voor jongeren. In de nieuwsflits komen de volgende items aan bod: training verantwoord alcohol schenken voor barvrijwilligers, de landelijke campagne stoptober en de online theateravond “Onder invloed”. Lees HIER de nieuwsflits of kijk voor meer informatie op www.incontrolofalcoholendrugs.nl.

Graag roepen wij de hulp van verenigingen in om deze avond onder de aandacht te brengen bij ouders/opvoeders. Wij hebben hiervoor (social media) PR materialen beschikbaar die gedeeld kunnen worden richting de ouders/opvoeders. Mochten jullie ons willen helpen, stuur dan een mail naar interventiesgezondheid@ggdhn.nl, zodat wij jullie de materialen kunnen toezenden!

Nieuw initiatief

In samenwerking met LSVV, Loopschool Together, Diëtistenpraktijk Leef Smakelijk en Actief Sport & Events is de realisatie van Walking Football Langedijk nu heel dichtbij.
Op Vrijdag 8 oktober om 10:00 uur vindt de kick-off plaats op het voetbalveld van LSVV.

Geïnteresseerd? We zien je graag op 8 oktober of de vrijdagen daarna!

Onderzoek naar vitaliteit verenigingen

Lyron, stagiaire bij Actief Sport en Events, heeft voor zijn opleiding Sportkunde aan de HvA onderzoek gedaan naar de vitaliteit van verenigingen in de gemeente Langedijk. Om een goed beeld te krijgen van de huidige situatie, heeft hij alle verenigingen een enquete toegestuurd. Veel verenigingen hebben deze enquete voor hem ingevuld, dank daarvoor! TC Sint Pancras heeft de waardebon van Actief Sport en Events t.w.v. €250,- gewonnen. Van deze vereniging heeft Lyron de meeste ingevulde enquetes ontvangen. Inmiddels hebben wij vernomen dat TC Sint Pancras dit bedrag gaat gebruiken ten behoeve van de vrijwilligers.
Lyron heeft zijn afstudeeronderzoek inmiddels afgerond. In de volgende nieuwsbrief zullen we de resultaten delen.

Cursus 'Besturen met impact'

Vanuit een vereniging in Langedijk is er een verzoek binnengekomen om deel te kunnen nemen aan de cursus 'Besturen met impact', één van de services die wordt aangeboden vanuit het Nationaal Sportakkoord. Omdat er uit de Noordkop al meer aanvragen zijn gedaan is er besloten om in het voorjaar van 2022 een cursus aan te bieden vanuit Langedijk.
 

Inhoud van de cursus

De rol van bestuurder wordt in een veranderende samenleving steeds uitdagender en complexer. Dat vraagt veel van een bestuurder, maar het stelt de bestuurder ook in staat om in een uitdagende leeromgeving een enorme stap te zetten in zijn of haar persoonlijke groei. De opleiding “Besturen met Impact” is erop gericht om jou als persoon te ontwikkelen, zodat je effectiever bent in jouw rol als bestuurder. Enerzijds door je kennis en vaardigheden te vergroten en anderzijds door handreikingen te bieden voor de uitdaging waar jij voor staat. Je volgt het programma in principe met bestuurders van verenigingen uit de omgeving, zodat je elkaar verrijkt en tegelijkertijd een netwerk opbouwt van bestuurders met passie. Het programma bestaat uit vier modules. De modules zijn opgebouwd langs de thema’s: Persoonlijk Leiderschap, Strategisch Besturen, Verbinden en Maatschappelijk Ondernemerschap.
Klik hier voor meer informatie
Heb jij of heeft jouw vereniging interesse om deel te nemen aan deze cursus, mail dan naar info@sportloket.nl. Dan houden we je op de hoogte over de voortgang van de organisatie van deze bijeenkomsten.

Waardse Senioren in Beweging

Waardse Senioren in Beweging is een initiatief van Bibliotheek Kennemerwaard, De Pieter Raat Stichting, Heerhugowaard Sport N.V., Cool kunst en cultuur en MET Welzijn Heerhugowaard.
In samenwerking met lokale organisaties en ondernemers, bieden wij een gevarieerd activiteitenprogramma. De gemeente Heerhugowaard draagt WSIB een warm hart toe. Het WSIB-programma beslaat de maanden oktober en november. Vooruitlopend op de fusie tussen Heerhugowaard en Langedijk, bieden we in samenwerking met Actief Sport en events en woonzorgcentrum Horizon ook senioren in Langedijk een aantal uitdagende activiteiten. 

Vrijwilligers Bedankt!

Elk jaar worden de vrijwilligers in Langedijk in het zonnetje gezet door het initiatief “Vrijwilligers Bedankt”. Inwoners van de gemeente Langedijk die actief zijn als vrijwilliger of mantelzorger krijgen via dit initiatief in de week van 6 tot 14 november een bedankje voor hun inzet. In die week worden allerlei leuke en interessante activiteiten georganiseerd, (gratis en natuurlijk corona-proof), waaruit een keuze gemaakt kan worden. Omdat er vanwege corona minder activiteiten mogelijk zijn worden er dit jaar ook cadeaus aangeboden.

Inschrijven kan van maandag  4 oktober 10.00 uur tot en met donderdag 21 oktober 2021 en gaat volgens het principe ‘Wie het eerst komt, het eerst maalt’. Wacht dus niet te lang met het doorgeven aan alle vrijwilligers binnen de organisatie en het inschrijven, want op is op.
Meer informatie en inschrijven kan via https://www.vrijwilligers-bedankt.nl/gemeente/langedijk.

Deel jouw activiteit met ons!

Heb jij een leuke activiteit of nieuwitem die je wilt delen? Wij zijn benieuwd en delen het graag in onze nieuwsbrief!

Neem hiervoor contact op met ons via onderstaande button.
Deel activiteit
Heb jij de nieuwsbrief doorgestuurd gekregen en wil je jezelf graag aanmelden?
Klik dan hier. 
Website
Facebook
Email
Copyright © *|2021|* *|Langedijk Actief|*
Alle rechten zijn voorbehouden.Langedijk Actief
Dr Wilminkstraat 3
1723 XN Noord-Scharwoude
www.langedijkactief.nl
info@langedijkactief.nl

Wil je je voorkeuren aanpassen? Dat kan hieronder.
Voorkeuren aanpassen of verwijder mij uit deze lijst.