Bekijk deze e-mail in je browser
Nieuwsbrief
Hierbij deze nieuwsbrief van Actief Sport & Events, onderdeel van Langedijk Actief. In deze nieuwsbrief komen o.a. het werkbudget van het sportakkoord, verschillende activiteiten in de zomervakantie en de wijzigingen per 1 juli in de horeca aan bod.

Deze nieuwsbrief wordt eens per twee maanden verstuurd, tenzij er meer items komen die van belang zijn. Ook jouw organisatie kan items aanleveren voor deze nieuwsbrief die voor maatschappelijke organisaties van belang kunnen zijn. Mail deze dan naar info@actiefsportenevents.nl.

Werkbudget beschikbaar voor het netwerk

Langedijk heeft een lokaal sportakkoord dat bedoeld is voor iedereen die zich betrokken voelt bij Langedijk. Heeft u al een kijkje genomen op onze website? Via deze site gaan we het netwerk, de bewoners en belanghebbende informeren over de voortgang en uitvoer van het sportakkoord. Daarnaast kan men hier zien welke ondersteuning en mogelijkheden er zijn, welke resultaten er tot nu toe geboekt zijn en kan er inspiratie opgedaan worden.

Nieuw dit jaar is de mogelijkheid om een initiatief in te dienen en daarmee gebruikt te maken van het werkbudget dat gekoppeld is aan het sportakkoord. Een initiatief indienen kan hier.

Op dinsdag 6 juli is er een online informatiesessie waarbij de sportmakelaar uitlegt geeft over deze nieuwe werkwijze. Als u hier graag bij aanwezig wilt zijn, kunt u mailen naar sportloket@langedijkactief.nl.

Activiteiten zomervakantie

De zomervakantie staat voor de deur en Langedijk en Heerhugowaard hebben een groot aanbod aan activiteiten klaarstaan voor de jeugd (t/m 17 jaar). Kijk HIER voor ALLE activiteiten in de buurt.
Een paar activiteiten in de spotlight:
  • 12-16 juli             Jeugd Sportweek door SV Vrone en Tennis University                    Meer info
  • 12 juli                   Pana Knock Out King      met straatvoetballer Sharif Jackson        INSCHRIJVEN
  • 13 juli                   Voetbal Clinic                    met Soufiane Touzani                               INSCHRIJVEN
  • 13-15 juli             Sport en spelochtenden door Tennis University                              Meer info
  • 16-20 aug           Jeugd Sportweek door SV Vrone en Tennis University                     Meer info
  • 17-19 aug           Sport en spelochtenden door Tennis University                               Meer info

Avond4daagse

Elk jaar wordt tijdens de eerste week van juni de Wandel4Daagse in Langedijk gelopen. Dit jaar is het even anders en is er een geweldig alternatief georganiseerd. Tot en met 22 augustus is het mogelijk om zelfstandig met vriendjes/vriendinnetjes, klasgenoten, vader en moeder of andere familieleden de Alternatieve NH1816 Wandel4daagse Langedijk te lopen. Klik HIER voor meer informatie, inschrijven kan HIER.
 

Nationale Sportweek

De Nationale Sportweek is van vrijdag 17 tot zondag 26 september 2021. Tijdens deze tien dagen draait werkelijk alles om sport. Maak kennis met alles wat de verenigingen uit Dijk en Waard op het gebied van sport en cultuur te bieden hebben. Voor sportaanbieders is dit de ideale gelegenheid om groots uit te pakken en uzelf op de kaart te zetten.
Bekijk hier de aankondiging van de Nationale Sportweek.

Reuring in De Binding


Kom langs op zaterdag 25 september in de Binding bij een feestelijke samenkomst voor alle clubs, verenigingen en andere activiteitenaanbieders uit Langedijk.

Wil je ook een stand?
Meld je dan aan door een mail te sturen naar info@bibliotheeklangedijk.nl
o.v.v. Reuring.

WBTR Onderzoek en info

De Wet bestuur en toezicht rechtspersonen (WBTR) is bedoeld om bestuur en toezicht van verenigingen en stichtingen te verbeteren. Er zijn regels opgesteld over taken, bevoegdheden, verplichtingen en aansprakelijkheid. De overheid wil met de wet voorkomen dat wanbestuur, onverantwoordelijk financieel beheer, zelfverrijking, misbruik van posities en andere ongewenste activiteiten verenigingen en stichtingen schaden. De wet gaat in op 1 juli 2021. 

In mei is een onderzoek gedaan naar de bekendheid van de nieuwe wet en de wijze waarop bestuursleden in Nederland hiermee omgaan. Interesse? Lees hier over de resultaten.

Horeca

Statiegeld op flesjes veranderd

Vanaf 1 juli 2021 wordt statiegeld op kleine petflessen ingevoerd. Omdat veel sportlocaties ook water en frisdranken in plastic flessen verkopen, heeft dit ook voor u impact. Sportlocaties zijn niet verplicht om flessen in te nemen en statiegeld uit te betalen; de locaties vallen onder de vrijwillige innamepunten. Lees hier meer over hoe het statiegeld op sportlocaties gaat werken.
 

Wijziging alcoholwet

Vanaf 1 juli 2021 treedt de nieuwe Alcoholwet in werking, als vervanger van de Drank-en Horecawet. Er gaan twee wijzigingen in:
  • 16 en 17 jarige testkopers, die werken in het kader van toezicht, zijn niet meer strafbaar.
  • Volwassenen die alcohol bestellen voor minderjarigen zijn strafbaar/kunnen gestraft worden.

Kijk hier voor meer informatie.

Ledenaantal in 2020 erg afgenomen bij meer dan 40 bonden

Uit het onderzoeksrapport ‘Zo Sport Nederland’ blijkt dat het ledenaantal van meer dan 40 sportbonden is in 2020 afgenomen. Dit gaat gezamenlijk om zo’n 151.800 leden. Daarnaast is 52% van de Nederlanders als gevolg van de coronacrisis in 2020 minder gaan sporten of zelfs gestopt met sporten. Het aantal Nederlanders dat wekelijks sportte, is afgenomen met een half miljoen! Lees hier het nieuwsartikel.
Ervaart u als beweegaanbieder ook een afname? Dien een initatief in voor een wervingsactie en breng de Langedijker weer in beweging!

Deel jouw activiteit met ons!

Heb jij een leuke activiteit of nieuwitem die je wilt delen? Wij zijn benieuwd en delen het graag in onze nieuwsbrief!

Neem hiervoor contact op met Denice van Appeldoorn via onderstaande button.
Deel activiteit
Heb jij de nieuwsbrief doorgestuurd gekregen en wil je jezelf graag aanmelden?
Klik dan hier. 
Website
Facebook
Email
Copyright © *|2021|* *|Langedijk Actief|*
Alle rechten zijn voorbehouden.Langedijk Actief
Dr Wilminkstraat 3
1723 XN Noord-Scharwoude
www.langedijkactief.nl
info@langedijkactief.nl

Wil je je voorkeuren aanpassen? Dat kan hieronder.
Voorkeuren aanpassen of verwijder mij uit deze lijst.