Bekijk deze e-mail in je browser

Nieuwsbrief Actief Sport & Events

Hierbij de tiende nieuwsbrief van Actief Sport & Events, onderdeel van Langedijk Actief. In deze nieuwsbrief komen o.a. e-Sports binnen verenigingen, de initiatievecampagne Langedijk en de webinar Taakie aan bod.

Deze nieuwsbrief wordt eens per twee maanden verstuurd, tenzij er meer items komen die van belang zijn. Ook jouw organisatie kan items aanleveren voor deze nieuwsbrief die voor maatschappelijke organisaties van belang kunnen zijn. Mail deze dan naar d.vanappeldoorn@langedijkactief.nl.

Activiteiten meivakantie

Reuring in De Binding

Op zaterdag 25 september staat Reuring in De Binding gepland. Een feestelijke dag met presentaties, optredens en gezellige stands voor alle clubs, verenigingen en een ieder die mooie activiteiten aanbiedt in Langedijk.

Meer informatie over inschrijven volgt op een later moment.

Community building voor sportverenigingen? 7 tips!

Helaas zijn de deuren van de (binnen)verenigingen het afgelopen jaar voor een groot gedeelte gesloten gebleven. Hoe blijft er contact met de leden als zij niet meer fysiek aanwezig kunnen zijn bij de club? Het antwoord: via online activiteiten. Kijk op sportnext voor zeven tips om de band tussen leden en vereniging online voort te zetten.

Subsidie verduurzaming sportaccommodaties

Ook in 2021 maakt de provincie geld vrij om verenigingen te ondersteunen bij het verduurzamen van sportaccommodaties. De provincie Noord Holland geeft € 350.000,- subsidie voor de kosten van investeringen die besparing en verduurzaming bevorderen. Onder deze investeringen vallen LED verlichting, zonnepanelen en het aanbrengen en/of verbeteren van isolatiemateriaal. Lees alles over de subsidie op deze website van de provincie.

Samenwerking BOL, Jan Arentsz en Langedijk Actief

Op dinsdag 9 maart is er een contract getekend voor een goede samenwerking tussen voetbalvereniging BOL, scholengemeenschap Jan Artensz en Langedijk Actief. In de zonnige maanden van het jaar zullen de leerlingen van het Jan Arentsz buiten gaan gymmen op het terrein van BOL. Bij slecht weer biedt Langedijk Actief een binnenaccommodatie, zodat de gymlessen altijd door kunnen gaan. Om de cirkel rond te maken, zullen leerlingen betrokken worden bij een evenement dat Langedijk Actief voor BOL organiseert. Komend voorjaar start de pilot van deze mooie samenwerking die soepel en snel voor elkaar was. Bekijk hier het complete nieuwsbericht.

After School Sports

Deze maand zal onze buurtsportcoach Rick in Langedijk starten met de After School Sports. Elke donderdag, direct na schooltijd, zal Rick op een ander plein in Langedijk te vinden zijn. Nieuwsgierig waar hij precies te vinden is? Kijk op de website van Actief Sport & Events – Langedijk

eSports binnen de vereniging?


De laatste jaren zijn eSports enorm in opkomst. Kort samengevat is eSports – ook wel electronic sports genoemd – competitief gamen. Amateurteams of professionele spelers gaan met elkaar de strijd aan, individueel of in teamverband. Voorbeelden van spellen zijn Fortnite, FIFA en Formule1 waarbij deelnemers passief actief zijn, maar ook interactieve VR/AR games, waarbij deelnemers fysiek actief moeten zijn om mee te kunnen doen aan het spel, vallen hieronder.

Als sportbedrijf faciliteren wij verenigingen om hun leden in beweging te brengen. Met de opkomst van eSports is er mogelijk een veranderende marktvraag: leden willen mogelijk (ook) eSporten. Dit kan voor ons als bedrijf betekenen dat wij de verenigingen op een andere wijze moeten gaan faciliteren. Graag vragen wij u de onderstaande vragenlijst in te vullen. Hierdoor kunnen wij vaststellen in hoeverre eSports een rol speelt binnen de verenigingen en welke verwachtingen er zijn ten aanzien van onze taken als sportbedrijf. We gaan uiteraard vertrouwelijk met uw antwoorden om. Bij voorbaat dank!
Vul hier de vragenlijst in!

VakantieFUN: inschrijving geopend

VakantieFUN is hét gratis sportieve en creatieve vakantieprogramma voor kinderen en jongeren van 6 t/m 17 jaar die een GGZ indicatie hebben en komen uit Alkmaar, Langedijk, Heerhugowaard, Bergen, Uitgeest, Castricum en Heiloo. Van 12 juli t/m 6 augustus is VakantieFUN te vinden bij sportcomplex De Meent. De jongeren stellen dit jaar hun eigen programma samen. Aanmelden is de hele maand april mogelijk en kan hier.

Grote Clubactie Webinar

Met minder werk, een betere opbrengst? Volg de webinar Grote Clubactie en ontdek hoe u nog succesvoller de grote clubactie in kunt zetten bij uw vereniging. De volgende onderwerpen komen in de webinar aan bod:
  • De grote clubactie tegenwoordig: simpel en snel
  • Hoeveel geld kan de vereniging ophalen?
  • Hoe doen andere verenigingen dit succesvol?
  • Hoe laten de online verkoopmethoden de lotenverkoop stijgen?
Benieuwd hoe uw vereniging extra inkomsten kan realiseren met behulp van de vernieuwde Grote Clubactie? De webinars worden op meerdere avonden gegeven: 22 april, 12 mei en 14 juni. Inschrijven kan hier.

Taakie Webinar

Kent u Taakie al? Nog niet? Zonde! Taakie is de digitale assistent voor het vinden van vrijwilligers. Meld u aan voor de webinar op maandag 26 april van 19:30-20:30 uur en ontdek wat Taakie voor de vereniging kan betekenen.

Initiatievencampagne Langedijk

De gemeente Langedijk heeft geld beschikbaar gesteld voor de ondersteuning van initiatieven uit de gemeente. Verenigingen worden ook nadrukkelijk uitgenodigd om initiatieven in te dienen.
 
Heeft u een idee waar uw vereniging beter van wordt? De gemeente helpt u om dit idee mogelijk te maken. Doe hiervoor mee aan de initiatievencampagne Langedijk. Iedereen uit Langedijk mag meedoen, of u nou inwoner, ondernemer of lid van een vereniging bent. Het gaat erom dat uw idee iets positiefs brengt voor onze gemeenschap. Voor de campagne is een totaalbedrag van 75.000 euro beschikbaar, dat over verschillende initiatieven wordt verdeeld.
 
Een initiatief indienen kan tussen donderdag 1 en vrijdag 30 april.
 
Op https://samenwerkenlangedijk.nl/projects/471 vindt u alle informatie.

Deel jouw activiteit met ons!

Heb jij een leuke activiteit of nieuwitem die je wilt delen? Wij zijn benieuwd en delen het graag in onze nieuwsbrief!

Neem hiervoor contact op met Denice van Appeldoorn via onderstaande button.
Deel activiteit
Heb jij de nieuwsbrief doorgestuurd gekregen en wil je jezelf graag aanmelden?
Klik dan hier. 
Website
Facebook
Email
Copyright © *|2020|* *|Langedijk Actief|*
Alle rechten zijn voorbehouden.Langedijk Actief
Dr Wilminkstraat 3
1723 XN Noord-Scharwoude
www.langedijkactief.nl
info@langedijkactief.nl

Wil je je voorkeuren aanpassen? Dat kan hieronder.
Voorkeuren aanpassen of verwijder mij uit deze lijst.