Copy
...  mysterieuze 17de eeuwse 24hourtopia buurtsupermarkt
Bekijk dit bericht in je browser
voordekunst

voordekunst kiest

Het is weer tijd voor voordekunst kiest en hoewel Halloween letterlijk naast ons raam hangt, proberen we je in deze update geen angst aan te jagen. Er lopen al voldoende terror-clowns rond...We willen je graag inspireren met drie bijzondere projecten. Zo kiest Kristel deze week het Buurtsuperkookboek. De inhoud is er, maar het moet nog naar de drukker. Hier kun jij bij helpen.

Dan de mysterieuze Torrentius. De afgelopen maanden is hij veel in het nieuws geweest, maar zijn zaak heeft nog veel losse eindjes. 

Hoeveel tijd heb je vandaag nutteloos besteed? Geen probleem trouwens, je kunt je uren terug kopen, bij Hourtopia. Dit is het derde project dat we je deze week presteren. 

Hopelijk ben je enthousiast en doe je een bijdrage. Alvast veel dank!

#voordekunstkiest

Kristel kiest
Buurtsuperkookboek naar de drukker
Ik vind het heerlijk om te winkelen in de buurtsuper bij mij om de hoek, vooral om alle verse groenten en fruit! Ik ben dan ook heel benieuwd naar de recepten van Marianne en help daarom graag het Buurtsuperkookboek naar de drukker, jij ook?
 
Buurtsuperkookboek naar de drukker
Wie denkt dat de zelfstandige buurtsuper volledig uit het straatbeeld is verdwenen, heeft het mis. De buurtsuper is levendiger dan ooit. Er is wel een verschil met 'vroeger'. Waar de buursuper voorheen een traditionele winkel was met een standaard aanbod, daar is de hedendaagse buurtsuper exotischer dan ooit. Dit komt door de veelal Turkse en Marokkaanse ondernemers die deze wereldse buurtsupers runnen.

Marianne Meijerink is er kind aan huis en maakt je er graag wegwijs. Of je nu houdt van Ottolenghi of van de recepten van Neeltje uit De Scheepsbel, vrijwel alle ingrediënten zijn te vinden in de buurtsuper.

Teken alvast in op een exemplaar van dit kookboek en krijg er ook nog eens een rondleiding van Marianne bij. 
 
doneer nu!
Kristel kiest...
Cold Case Torrentius
Maarten de Kroon prikkelde mijn nieuwsgierigheid naar Torrentius, door de gelijknamige korte film die hij in 2013 maakte met Jan Andriesse. Een vervolg kon niet uitblijven en dat lijkt er nu te komen. Ik draag hier daarom graag aan bij!
Cold Case Torrentius
De 'zaak' die ten grondslag ligt aan de documentaire Cold Case Torrentius bevat voldoende ingrediënten voor een nieuw boek van Dan Brown of een avondvullende woensdagavond detective...

Van Johannes Torrentius is slechts één werk bewaard gebleven; en niet zomaar een werk. Er is geen spoor van olieverf te bekennen en ook de penseelstreek is nauwelijks waarneembaar. Hoe heeft Torrentius deze 17de eeuwse foto gerealiseerd? En waarom is al zijn andere werk verloren gegaan? Waarom werd hij zo zwaar gefolterd? En waarom pleitte Karel I van Engeland om zijn vrijlating?

In Cold Case Torrentius tracht filmmaker Maarten de Kroon (Hollands Licht, 2003) antwoord te vinden op deze vragen. Help jij mee deze zaak op te lossen?
 
doneer nu!
Joost kiest...
24Hourtopia Klok
Tijd, we hebben er allemaal mee te maken en het vliegt voorbij, dus ik kan wel wat extra uren gebruiken! Het is goed om er eens bij stil te staan wat wij doen met onze tijd. Daarom steun ik Dadara om de 24Hourtopia Klok te realiseren.
 
24Hourtopia Klok
Hourtopia is een nieuw project van kunstenaar Dadara. Bij Hourtopia draait het om bewustwording. In onze maatschappij wordt vrijwel alles gemeten in tijd. Of het nu om werk gaat, of sport, tijd staat centraal. We doen echter ook heel veel dingen waarvan de tijd niet te meten is. Dit is onze kwaliteit, oftewel quality time.

In het project Hourtopia wil Dadara je bewust maken hoeveel tijd we eigenlijk verkwisten, door hier nadrukkelijk bij stil te staan. Zo kun je voor € 25,- een uur kopen. Om cadeau te doen of jezelf cadeau te geven. Je kunt op deze manier een uur dat je eerder bent vergeten, herbeleven.

In 24Hourtopia Klok draait het echter om een 24 uurs event op 22 november aanstaande in het Volkshotel. Voor een bijdrage van € 40,- krijg je je eigen minuut in dit bijzondere kunstproject. 
 
doneer nu!
bekijk ook alle andere projecten
Share
Tweet
Forward to Friend
Share
Copyright © 2014 voordekunst, All rights reserved.


schrijf je uit voor deze mailing   werk je voorkeuren bij