Copy
                         Dromen en doen!
                                           Nieuwsbrief Klanklichaam
Beste <<First Name>>,  
Een nieuwsbrief wat eerder dan jullie van me gewend zijn.. Over twee weken, eind september,  organiseer ik de driedaagse Muziek en Yoga workshop  in Drenthe.  Ik krijg veel enthousiaste reacties, maar voor veel mensen is het te kort dag... en we kunnen nog steeds  deelnemers gebruiken ;-) Alle hulp daarbij is welkom!

Het is de eerste keer dat ik zelf zo'n evenement organiseer... En dat is een interessant proces. In deze nieuwsbrief wil ik jullie graag hierin meenemen. En hoop dat het jullie inspiratie en tools geeft om zelf ook je dromen te realiseren, wat ik iedereen toewens!

                                       Hartelijke groet, Joep
In het hele proces tussen droom en daad maak ik gebruik van de creatiespiraal van Marinus Knoope. Ik had het boek al heel lang geleden gelezen. Vond het toen heel inspirerend en helder, en verder lekker in de kast laten liggen ;-) Blijkbaar is voor alles een tijd... 

Nu is het een goede hulp bij het onderscheiden van de verschillende fasen in het proces. Het helpt om te focussen op wat ik op een bepaald moment te doen heb.
Momenteel zit ik in de van de fase van volharden; het is de vraag of en hoe het project plaats gaat vinden...De kunst is dan "simpel" door te gaan, niet op te geven. Interessant is dat in de spiraal tegenover volharden geloven staat. Ik ervaar dat in een periode waar het moeilijker wordt, geloof (in jezelf, het project, of op een dieper niveau) een belangrijke hulpbron is. En  teruggaan naar de verbeelding is ook behulpzaam: waar begon dit allemaal ook alweer mee? Bliif ook realiseren dat volharden niet hetzelfde is als verharden...

In dit proces heb ik hulp van een intervisiegenoot uit de ITIP-tijd.
Ilona Walraven coacht en begeleidt groepen en individuen met behulp van de creatiespiraal. We helpen elkaar door vragen te stellen en te reflecteren. 
Het boek en de intervisie zijn steun voor me; ik besef dat ik dit proces niet alleen hoef te doen. En dat ik mag leren van de ervaring van anderen: ik hoef niet alles uit te vinden ( hoewel ik dat soms het liefst wel doe ;-)
Laat jezelf zien!!
Ik heb me helemaal op de marketing gestort.. Facebook ( hoewel ik daar eigenlijk nog steeds vanaf wil...) Linkedin, flyers, telefoneren, muziek maken op yogalessen, nieuwsbrieven. Het is eigenlijk leuker dan ik vantevoren had gedacht!
Ik heb veel leuke gesprekken (die over meer gaan dan muziek en/of yoga). Veel klikje en duimpjes omhoog op social media ( goed voor de dopamine ;-) Soms contacten die leiden tot andere opdrachten of samenwerking.

Het belangrijkste wat ik hierin (weer) leer is dat het gaat om het contact, niet om het resultaat.
Er komt soms iets heel anders uit dan je had gedacht, of gewenst. Het is belangrijk om dat te zien en te waarderen. Dat is soms spannend als er ook een deadline is en je ergens in hebt geïnvesteerd met tijd en geld...

Ik zoek bewust vormen om met die spanning om te gaan.
Voor mij zijn dat mediteren, zingen, sporten/bewegen, praten.  Ik denk dat iedereen zo zijn eigen stijl heeft, in de tuin werken, schilderen, lezen, dansen.. er zijn veel manieren om dat te doen. Het vereist echter discipline om daar de tijd voor te nemen; voor je het weet zit je in je denk- en doepatroon waarbij je jezelf en je doel voorbijloopt...

Een van de leuke resultaten van dit project is dat ik samen met mijn broer Vincent een filmpje heb gemaakt over onze drive, innovatie, inspiratie en of we dat als broertjes ook al hadden... wordt gedurende het filmpje steeds persoonlijker :-) 
Hoe expressief en vanzelfsprekend kan muziek en improvisatie zijn... dit gaat ook gebeuren in het muziek en yoga weekend :-)
Een doel is een droom met een deadline.  −Peter Darbo
En zoals iedereen hier ook mijn privacy-statement... Uitschrijven kan altijd via de link hieronder. 
Lees de nieuwsbrief in je browser
Copyright © 2018 Klanklichaam, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp