Copy
View this email in your browser


Nieuwsbrief 

13 mei 2015
Zon en lachende gezichten!

Daar kwam het op neer tijdens de derde editie van de Beemster Erfgoed Marathon! Waar de organisatie zich eerst nog druk maakte om de regenachtige weersverwachting, bleek dat nergens voor nodig te zijn. Het werd een zonovergoten dag.

Het Beemster Erfgoed zelf was er klaar voor en lag er kleurrijk bij, met vele bloeiende tulpen velden. Ruim 750 deelnemers waaronder individuelen, duo's en trio's renden en fietsten na een gedegen warming up door de polder. De organisatie introduceerde dit jaar de mogelijkheid voor deelname met drie personen en dat bleek een succes te zijn. Veel deelnemers waagden zich in teams van drie, om en om rennend en fietsend op de tandem aan hele marathon. 

Onderweg werd er op proeflocaties genoten van de vele hapjes uit de regio en diverse bandjes. Op het Verlooren Eind, in het verste puntje van de Beemster werd een knuffelzone ingericht, deelnemers kregen knuffels en aanmoedigingen van hartendames om zo de laatste kilometers tegen de wind in te trotseren. 

Alle deelnemers haalden de finish waarvoor hulde! De hottubs bij de finish werden dit jaar niet op 35 graden gestookt maar bleven bij een koelere 28 graden. ​Deelnemers, vrijwilligers, en iedereen die dit mogelijk gemaakt heeft heel veel dank voor de inzet! Het was weer een dag om nooit te vergeten!
Foto's & Films

U kunt nagenieten van onze marathon op: 
www.beemstererfgoedmarathon.mijnalbums.nl.

Ook zijn er filmopnames gemaakt! Deze kunt u hier zien:  

https://www.youtube.com/channel/UC9qVDJiSsPT9Kv6L2lPjavQ
Een kleine greep uit de leuke berichten die
wij ontvingen van de deelnemers
Het was voor ons de gezelligste loop ever
Wat hebben wij super veel voorpret gehad met jullie in de mail en wat een top organisatie. 
Echt klasse hoor en de goodiebags, echt zo tof. 
Ook de complimenten voor alle lieve stops met eten en ze waren zelfs nog zo enthousiast terwijl wij als laatste bij hun op visite kwamen. 
Kortom een feestje en een echte aanrader naar onze vereniging.
JackDaniels ook super bedankt voor de gezellige achterhoede.

Groetjes van one of 3
De oudste deelnemer dit jaar was Henk Albertsma,82 jaar. Hij liep de Beemster Erfgoed Marathon voor de tweede keer samen met Karin de Jong en is er volgend jaar weer bij!
Straatprijs
Dit jaar daagden we de buurtverenigingen in de Beemster uit hun straat zo leuk mogelijk te versieren. De winnaars van dit jaar zijn de bewoners van het  Noorderpad. De bewoners ontvingen een barbeque pakket voor 40 personen.
GOEDE DOELEN
De opbrengst van de Beemster Erfgoed Marathon schenken wij aan goede doelen. Dit jaar zijn dat:
BREIDABLICK

Dit jaar doneren wij een brooddeeg-verdeelmachine aan stichting Breidablick, een woon- en werkgemeenschap voor mensen met een verstandelijke beperking in Middenbeemster. De broodjes zijn binnenkort te koop in de nieuw te open lunchroom "De Kosterij". 
Goodiebags

Alle deelnemers ontvingen bij de finish een goodiebag van de bewoners van Breidablick. Hierin zat onder meer een zakje kruidenthee en een potje smeerwortelzalf voor de spieren, gemaakt door de bewoners, met kruiden uit eigen tuin.
Volksspelen Comité Westbeemster

In de Westbeemster houdt het Volksspelen Comité zich bezig met de organisatie van diverse activiteiten voor de bewoners. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de intocht van Sinterklaas en Koningsdag. Wij steunen de stichting met de aanschaf van een audioset te gebruiken bij diverse activiteiten.
Fanfare Beemster

De Beemster Fanfare spaart al enige tijd voor een nieuwe outfit voor de leden. Dit doen zij door middel van de verkoop van Beemster bier, gebrouwen door Brouwerij de Lepelaer op diverse lokaties in de Beemster. Wij steunen de Fanfare met een financiële bijdrage voor de nieuwe outfits.
Prijsvraag!
Raad het aantal schoenen en win een loopshirt!


Veron Lust, ambassadeur van Stichting Samen Succes, haalde aan het einde van de middag drie containers vol schoenen mee naar Kenia. Getalenteerde hardlopers maken er daar dankbaar gebruik van! Veron en zijn Keniaanse vrienden danken iedereen daarvoor!

 
Raad jij hoeveel schoenen er precies mee naar Kenia gaan, dan ontvang je van ons een leuke verrassing!
Geef het door via onze Facebookpagina waar deze actie ook op staat. Op woensdag 18 mei maken we de winnaar bekend.
De prachtige medailles zijn dit jaar gesponsord door Livera, waarvoor nogmaals dank!
De Beemster Erfgoed Marathon is mede mogelijk gemaakt door:

Een overzicht van alle sponsors staat op: http://beemstererfgoedmarathon.nl/sponsors

De 4e editie is op 14 mei 2017.
Volg ons op Facebook!

Facebook
Facebook
Website
Website
Copyright © *Beemstermasters 2014 All rights reserved.

unsubscribe from this list    update subscription preferences