Copy
Lees email in browser

Terugblik op de deelsessies van 25 maart 2021

Donderdag 25 maart vond de online deelnemersbijeenkomst plaats. Na de plenaire opening van de bijeenkomst konden de deelnemers kiezen uit verschillende deelsessies. In deze extra nieuwsbrief ontvangt u van iedere deelsessie een terugkoppeling. Het plenaire deel van het programma is onderstaand terug te kijken. 

 
   rPET tray-to-tray recycling
   Jens Gronheid - Albert Heijn
Breakout sessie 1 werd verzorgd door Jens Gronheid, sustainability manager bij AH. In deze sessie zijn we dieper ingegaan op de recycling van RPET schalen. Gronheid legde ons uit hoe de recycleketen eruitziet, welke hindernissen, uitdagingen en dilemma’s we op dit vlak tegenkomen. 

Lees het artikel
Bekijk de slides
 
Maaltijdcontainers  
Stijn Bartelink

De tweede break-out sessie van de Plastic Pact NL bijeenkomst op 25 maart behandelde de casus van herbruikbare maaltijdcontainers. Stijn Bartelink, trekker van de Werkgroep Reuse and reduce behandelde de uitdagingen. Uit een korte poll onder de deelnemers aan deze sessie bleek dat niemand ooit een maaltijd in herbruikbare verpakkingen had meegenomen, en die mogelijkheid ook nooit aangeboden hadden gekregen (met één uitzondering, een campingrestaurant). 

Lees het verslag
Bekijk de slides

  Verpakkingsoplossingen voor het supermarktkanaal
  Martijn Visser - LIDL
In de derde breakout sessie van de Plastic Pact NL bijeenkomst presenteerde Martijn Visser de uitdagingen waar Lidl Nederland en het moederbedrijf Schwarz Group voor staan. De uitgebreide input en vragen van deelnemers zorgden voor een interessante sessie. 

De Schwarz Group geeft met verschillende bedrijfsonderdelen (Lidl, Kaufland, PreZero, Schwarz Produktion) uitvoering aan de ‘REset Plastic’ strategie, die erg lijkt op de afspraken van het Plastic Pact NL.

Lees het verslag
Bekijk de slides
 Verpakkingsoplossingen  voor merkfabrikanten
 Eva Amsterdam - Coca-Cola
De vierde break-out sessie van de Plastic Pact NL bijeenkomst op 25 maart werd gepresenteerd door Eva Amsterdam, duurzaamheidsmanager bij Coca-Cola Nederland. Zij deelde de plannen van Coca-Cola om het gebruik van plastic in verpakkingen te verduurzamen. 

Lees het verslag
Bekijk de slides
KIJK HIER DE ONLINE DEELNEMERSBIJEENKOMST TERUG
Je kan je voorkeuren bijwerken of uitschrijven van deze lijst.
Copyright © 2021 PlasticPact NL, Alle rechten voorbehouden.


Email Marketing Powered by Mailchimp