Copy
14 juli 2016
Bekijk online
Aanmelden
Kent u iemand die dit ook interessant vindt om te ontvangen?
Stuur deze nieuwsbrief dan door! »

Vooruitblik

Opening huttenbouw

Wie: Kees van Velzen 
Waar: Speeltuinvereniging Kindervreugd
Wanneer: 14 juli | 18.30 uur
Wethouder Van Velzen opent het huttendorp dat kinderen tussen 4 en 14 jaar tijdens de Huttenbouw hebben gemaakt. De Huttenbouw werd dit jaar voor de 35ste keer georganiseerd door Speeltuinvereniging Kindervreugd.

Bezoek aan VoedselPark

Wie: Ed de Leest
Waar: VoedselPark Gnephoek
Wanneer: 19 juli | 13.15 tot 14.15 uur
Wethouder De Leest brengt een bezoek aan het VoedselPark dat in 2015 op een voormalig bedrijfsterrein is aangelegd. Het VoedselPark is een eetbare tuin waar groenten, fruit en kruiden op een duurzame manier verbouwd worden. De tuin wordt onderhouden door vrijwilligers.
 

Ontvangst lopers Vierdaagse

Wie: Gerard van As
Waar: Gemeentehuis
Wanneer: 25 juli | 17.00 uur
Wethouder Van As ontvangt de lopers uit de gemeente Alphen aan den Rijn die de 100ste editie van de Nijmeegse Vierdaagse hebben uitgelopen.

Zomerfeest Aarlanderveen

Wie: Kees van Velzen
Waar: Aarlanderveen
Wanneer: 25 juli | 19.30 uur
Wethouder Van Velzen bezoekt het Zomerfeest in Aarlanderveen. Het dorp viert drie dagen lang feest met onder andere een volleybaltoernooi, volksspelen, een zomeravondfeest en kermisattracties. De organisatie is in handen van Stichting Oranjefeesten Aarlanderveen.

Prijsuitreiking Alphians

Wie: Michel du Chatinier
Waar: BSC Alphians
Wanneer: 7 augustus
Wethouder Du Chatinier doet de prijsuitreiking tijdens het internationale honkbaltoernooi de Alphians Baseball Classics. Teams uit Nederland, België, Duitsland en Ierland in de leeftijd van 16 tot 21 jaar doen mee aan het toernooi.

Frans Bahlmann Toernooi

Wie: Michel du Chatinier
Waar: Voetbalvereniging Alphense Boys
Wanneer: 9 en 13 augustus
Wethouder Du Chatinier bezoekt het Frans Bahlmann Toernooi dat voor de tweede keer wordt georganiseerd door de Alphense Boys. De wethouder reikt aansluitend aan de finale de prijzen uit.

Ontvangst kinderen Lions Diamantweek

Wie: Liesbeth Spies
Waar:  Gemeentehuis
Wanneer: 15 augustus
Burgemeester Spies ontvangt een groep Amsterdamse kinderen uit achterstandssituaties die meedoen aan de Diamantweek. De Lionsclub Alphen aan den Rijn organiseert deze vakantieweek voor 28 kinderen.

Vakantiespel

Wie: Liesbeth Spies
Waar:  Start bij Stichting Max
Wanneer: 16 augustus | 14.00 tot 18.00 uur
Burgemeester Spies is aanwezig bij het Vakantiespel dat dit jaar voor de 58ste keer in Alphen aan den Rijn wordt georganiseerd. De burgemeester bezoekt verschillende activiteiten en spreekt de vrijwilligers toe die tijdens de week helpen.

Ontvangst finalisten jeugdvakantieweek

Wie: Tseard Hoekstra
Waar:  Gemeentehuis
Wanneer:  16 augustus
Wethouder Hoekstra ontvangt de finalisten van de Jeugdvakantieweek Hazerswoude-Dorp in het gemeentehuis, waar zij een rondleiding krijgen. Ook brengt de wethouder een bezoek aan het door de kinderen gebouwde huttendorp en huldigt hij de ‘nieuwe burgemeester’.

Lunch Boost Your Business

Wie: Gerard van As
Waar:  iFlow ondernemingshuis
Wanneer:  22 augustus
Wethouder Van As is aanwezig bij de lunchbijeenkomst waar de website van ‘Boost Your Business’ wordt gelanceerd en aanwezigen uitleg krijgen over het evenement. ‘Boost Your Business’ is een netwerkevenement voor ondernemers uit de Randstad dat voor het eerst plaatsvindt op 6 oktober 2016. Het wordt georganiseerd door Gemeente Alphen aan den Rijn, de VOA, de EDBA (Economic Development Board Alphen), DIvA (De Inspiratie van Alphen) en onderwijsinstellingen.

Plantarium by Night

Wie: College
Waar: International Trade Centre, Hazerswoude-Dorp/Boskoop
Wanneer:  25 augustus | 20.00 tot 22.00 uur
Het college ontvangt bezoekers op de netwerkbijeenkomst Plantarium by Night, dat plaatsvindt tijdens het Plantarium. Plantarium is een vakbeurs waar de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van boomkwekerijproducten gepresenteerd worden. Tijdens Plantarium by Night krijgen relaties van de gemeente een rondleiding om zo een kijkje achter de schermen van de Greenport te nemen.

Terugblik

BOOST festival

Wie: Michel du Chatinier, Han de Jager 
Waar: Europapark
Wanneer: 11 juli
Wethouders Du Chatinier en De Jager hebben een bezoek gebracht aan het BOOST festival. Voor alle kinderen tot en met 12 jaar organiseerde BOOST op de eerste dag van de zomervakantie een festival met onder andere een verhalentent, sport en spel en een straattheater.
 

Fotoverslag


Wethouder Du Chatinier tekent de koopovereenkomst samen met woningbouwvereniging Habeko Wonen voor de verkoop van de oostvleugel van het voormalige gemeentehuis Rijnwoude. De oostvleugel wordt verbouwd voor zorghuis ‘de Herbergier’, bestaande uit 16 zorgeenheden voor mensen met dementie.
Wethouder Van As opent een kist met archeologische vondsten die tijdens de werkzaamheden van Herkon projectontwikkeling op de Oude Rijnkade zijn gevonden.
Stadhuisplein 1
2405 SH Alphen aan den Rijn
T: 14 0172
gemeente@alphenaandenrijn.nl
www.alphenaandenrijn.nl
Volg ons

Uitschrijven
Doorsturen