Copy
Nieuws van Juttersgeluk - mei/juni 2016
Bekijk deze e-mail in je browser
Beste <<First Name>>, 

Ruik je de zomer al? Wij wel! Op het strand is de zomerse sfeer duidelijk voelbaar nu de strandpaviljoens weer in bedrijf zijn. Na de succesvolle Expeditie in april zijn we druk met bedenken en maken van producten. Binnenkort laten we een voorproefje zien tijdens de festivals waaraan we de komende maand meedoen. De boodschap moge duidelijk zijn: plastic hoort niet op het strand of in de zee thuis.

Terugblik Expeditie Juttersgeluk 2016
We zijn blij en trots te kunnen zeggen: Expeditie Juttersgeluk 2016 was een groot succes! Zo'n 700 kilo afval is opgeraapt tussen Rockanje en Texel. Er deden vierhonderdvijftig deelnemers en vrijwilligers mee van meer dan vijfentwintig verschillende organisaties. Wil je nagenieten of weten wat je hebt gemist?
Bekijk het videoverslag hieronder of
beluister de mooie reportage die is uitgezonden bij Vroege Vogels op radio 1.
Op onze site staat van elke etappe ook een kort een verslag in woord en beeld.

Terugblik Expeditie Juttersgeluk >

Het beste idee voor de Waddenzee
Plastic heeft ook aandacht bij de Waddenvereniging die zich inzet voor een betere Waddenzee. Hoe kunnen we het enige natuurlijke Werelderfgoed in Nederland hiervoor behoeden? De Waddenvereniging deed een oproep ideeën hiervoor in te sturen, zodat ze die in het najaar aan beleidsmakers en beheerders kunnen presenteren. Ons idee is dat alle gemeenten langs de Waddenzee volgend jaar ook meedoen aan Expeditie Juttersgeluk. 
Wil je stemmen op dit idee? We kunnen er nog wel een paar gebruiken.

Evenementen
De komende maand doet Juttersgeluk mee aan een aantal evenementen in de buurt. Een mooie gelegenheid om (nader) met ons kennis te maken. We geven verschillende workshops en zullen een voorproefje laten zien van de producten die we maken. Waar kun je ons tegenkomen?
  • Zondag 5 juni: het gratis zomerfestival, bij het Bezoekerscentrum De Kennemerduinen, Zeeweg 12, Overveen (aan de overkant van ons Atelier). Van 11 tot 17 uur kunnen bezoekers hun creativiteit botvieren op gejut materiaal. Tussen 12 en 14 uur gaan we jutten op het strand. 
  • 10 - 11 - 12 juni: SURFANA festival bij camping De Lakens aan de Zeeweg in Bloemendaal. We geven daar een workshop plantenhangers knopen en demo springtouw maken van PET-flessen.
  • zaterdag 2 juli van 17.00 tot 00.00 uurMonkey Business organiseert een benefiet festival bij strandpaviljoen Woodstock Bloemendaal: Save me at the beach. Het thema is recycling en de opbrengst van de ticketverkoop komt ten goede aan de Oerang Oetangs in Borneo. Juttersgeluk doet uiteraard belangeloos mee. 

Delen is vermenigvuldigen
Denk je dat deze nieuwsbrief interessant is voor iemand anders? Stuur hem gerust door. Of deel het nieuws via social media. Daar worden wij gelukkig van!
 
Met juttersgroet!
ook namens de jutters van Juttersgeluk,
Suzanne Klaassen

Share
Tweet
Forward
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
Instagram
Instagram
Pinterest
Pinterest
Copyright © 2016 Stichting Juttersgeluk, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp