Copy
Nieuws van Juttersgeluk - maart 2016
Bekijk deze e-mail in je browser
Beste <<Voornaam>>, 

Het is lente! We verlaten zo zachtjes aan de winter, het strand krijgt zijn zomerse gestalte. Bij Juttersgeluk genieten we van de verandering van het seizoen die op het strand zo goed voelbaar is. En ondertussen wordt er hard gewerkt in het atelier. De voorraad materiaal is flink gegroeid en er ontstaan mooie creaties. Straks als de toeristen en dagjesmensen weer naar zee stromen, willen we hen graag op onze eigen wijze vertellen dat plastic niet thuishoort in de natuur.
 
Voorjaarsschoonmaak in Nederland
Het lijkt wel of met het begin van de lente de grote voorjaarsschoonmaak door Nederland trekt. Afgelopen zaterdag was het Landelijke Opschoondag. Een record van 100.000 Supporters van Schoon deden mee. Zondag gonsde het #zwerfies op social media en bracht de Surfrider Foundation naar buiten dat zo’n 350 mensen dit weekend in totaal 1350 kilo afval hebben ingezameld op acht stranden. Gelukkig worden steeds meer mensen zich bewust van de hoeveelheid plastic die in onze natuur terecht komt. Ook wij blijven ons inzetten voor een beter leefmilieu. We gaan drie keer per week het strand op om te rapen en te genieten van de zee, het strand en de frisse buitenlucht.
 
Expeditie Juttersgeluk
Onze boodschap verspreiden we niet alleen met de producten die we ontwikkelen en later dit jaar aan het publiek tonen, maar ook door een mooi evenement neer te zetten: Expeditie Juttersgeluk 2016. Achter de schermen wordt hard gewerkt aan de organisatie. Het belooft een mooie maand april te worden. Alle 18 gemeenten hebben toegezegd mee te werken en de aanmeldingen stromen binnen. Naar verwachting gaan we meer dan 300 blije gezichten zien van 1 tot en met 22 april op de stranden tussen Rockanje en Texel. Lees meer over de Expeditie op onze website >
 
NL Doet
Dat het atelier aantrekkingskracht heeft, bleek ook tijdens NL Doet op 11 maart. Aan onze oproep om mee te helpen het atelier zomerklaar te maken, werd goed gehoor gegeven. Het leverde ons twee mooie buitentafels van gejut hout op, vernieuwde terrasstoelen en een atelier dat er weer spik en span bijligt. Dank aan alle vrijwilligers!
 
Maatschappelijke activatie en dagbesteding
Juttersgeluk is ontstaan vanuit de gedachte dat strandjutten een laagdrempelige manier is om maatschappelijk actief te zijn. We zijn blij dat de gemeente Bloemendaal ons initiatief omarmt. Diverse deelnemers die om welke reden dan ook op een reguliere werkplek niet tot hun recht komen, worden naar ons doorverwezen en zijn nu actief in het atelier. Maar ook mensen met een zorgindicatie van buiten de gemeente weten ons inmiddels te vinden. Heb je interesse? Kom gerust een keer kijken of lees meer over de mogelijkheden op onze website >

1 jaar Stichting Juttersgeluk
Afgelopen zaterdag was het één jaar geleden dat de akte van oprichting van Stichting Juttersgeluk werd ondertekend. We zijn trots op wat we al hebben bereikt. Deze mijlpaal vieren we in het atelier met een bescheiden cake-je bij de koffie, wie mee wil smullen is van harte welkom aanstaande vrijdag (25 maart) bij de open juttersochtend. Vanaf 9:00 uur staat de koffie klaar. Om 9:30 uur vertrekken we richting strand, rond 11:15 uur zijn we weer terug.
 
Delen is vermenigvuldigen
Denk je dat deze nieuwsbrief interessant is voor iemand anders? Stuur hem gerust door. Of deel het nieuws via social media. Daar worden wij gelukkig van!
 
Met juttersgroet,

Suzanne Klaassen
ook namens alle andere jutters van Juttersgeluk
 
 

Share
Tweet
Forward
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
Instagram
Instagram
Pinterest
Pinterest
Copyright © 2016 Juttersgeluk, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp