Copy
Nieuws van Juttersgeluk - november 2015
Bekijk deze e-mail in je browser
Beste <<First Name>>, 

De griezels die vanaf vrijdag op social media voorbij kwamen, herinnerde me eraan dat het  Halloween was.  31 oktober is de vooravond van Samhain, het Keltische Nieuwjaar dat start op 1 november. De laatste oogst werd binnengehaald, men maakte zich op voor de winter en een nieuwe groeicyclus. Elk einde is een nieuw begin. Het is een mooi thema dat niet alleen past bij deze tijd van het jaar, maar ook bij Juttersgeluk. Het zwerfvuil dat op het strand eindigt, is bij ons het begin van iets nieuws. Wij maken ons op voor de winter, het begin van een nieuw jutseizoen. En... van nog veel meer. Je leest het in deze nieuwsbrief.
 
5 november: opening Jutseizoen
Aanstaande donderdag, 5 november, plaatst de gemeente op verzoek van Juttersgeluk drie jutbakken op het strand van Bloemendaal met daarop de tekst: Doe mee, Verlos de Zee.’ Het is een idee van Mathijs Lievaart die er een paar jaar geleden mee begon in Zeeland. Samen met Mathijs, Wethouder Richard Kruijswijk en De Reddingsbrigade, worden de bakken om 14:00 uur officieel in gebruik genomen op het strand ter hoogte van Bloomingdale.
Wil je erbij aanwezig zijn? Kom dan om 12:30 naar het atelier. Van daaruit vertrekken we naar het strand om een klein uurtje te jutten en de eerste jutsels in de bak kunnen doen.
Lees hier het persbericht van de gemeente Bloemendaal.
Lees hier meer over ‘Doe Mee, Verlos de Zee.’
 
9 november: ondertekening Green Deal Schone Stranden
De Green Deal Schone Stranden is een overeenkomst tussen kustgemeenten, ondernemers en maatschappelijke organisaties die zich inzetten voor schone stranden. Tijdens de Landelijke Strandbeurs op 9 november, tekent Juttersgeluk ook voor deze Green Deal. Daarmee worden we gezien als serieuze partij die zich structureel inzet voor een strand en zee zonder zwerfvuil. We zijn trots dat we die erkenning krijgen.
 
26 november: OPEN HUIS voor zorgorganisaties
Nu de vrijwilligerspoule goed gevuld is en de werkzaamheden in het atelier op gang komen, zijn we klaar om de eerste deelnemers te ontvangen.  Op 26 november zetten we van 15:00 uur tot 17:30 uur onze deuren open voor verwijzers, activiteitenbegeleiders en praktijkondersteuners van de zorgorganisaties in de regio.
Zij kunnen deelnemers die op een reguliere werkplek of dagbesteding minder goed tot hun recht komen, naar ons doorverwijzen. We zoeken mensen die bij ons een maatschappelijke functie willen vervullen als strandjutter of creatief medewerker in het atelier. Of als assistent-huismeester die meehelpt de locatie netjes te houden.
Download hier de uitnodiging.
Wil je meer lezen over Juttersgeluk waar dagbesteding en duurzaamheid hand in hand gaan? Download hier de folder.
 
Vrijdagochtend Juttersochtend
Steeds meer mensen weten op vrijdagochtend de weg naar het atelier te vinden. Het juttersvirus breidt zich langzaam maar zeker uit. Wil je ook eens op zoek naar aangespoeld en achtergelaten materiaal? Kom dan een keer mee jutten. Aanmelden hoeft niet, je kunt gewoon komen aanwaaien. Vanaf 9:00 uur staat de koffie klaar. Om 9:30 uur vertrekken we richting strand, rond 11:15 uur zijn we weer terug.

Vrijwilligers
De vrijwilligers blijven zich aanmelden, het is mooi dat verschillende mensen zich willen inzetten voor Juttersgeluk. Zo beschikken we sinds twee weken over een handige huismeester, er zijn jutters actief en in het atelier werken we langzaam maar zeker aan een mooie productlijn. Wil je ook meewerken aan een duurzame toekomst voor jezelf en voor anderen? Geeft je hier op, er is altijd wat te doen.

Workshops
In de maand november staan ook een aantal workshops gepland die we geven aan scholen, bedrijven en particulieren. Wil je meer informatie hierover? Stuur een mailtje naar: juttersgeluk@suzanneklaassen.nl

Delen is vermenigvuldigen
Denk je dat deze nieuwsbrief interessant is voor iemand anders? Stuur hem gerust door. Of deel het nieuws via social media. Daar worden wij gelukkig van!
 
Met juttersgroet,
Suzanne Klaassen

Share
Tweet
Forward
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
Instagram
Instagram
Pinterest
Pinterest
Copyright © 2015 Juttersgeluk, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp