Het is genieten van de zomer in Berlijn. Ik ontdekte veel fijne plekjes en deel mijn favorieten met jullie in deze nieuwsbrief. Veel leesplezier! 

Bekijk deze nieuwsbrief in je browser
Hallo ihr Lieben,

We zitten alweer in augustus! Waar blijft de tijd? Gelukkig is het volop genieten van de zomer in Berlijn. Ik test veel onbekende zomerse terrasjes, ontdek nieuwe Berlijnse meren en prijs mezelf nog elke dag gelukkig dat ik in Berlijn mag wonen. In deze nieuwsbrief word je dan ook getrakteerd op veel strakke blauwe zomerluchten en de nodige zomertips. Voor jullie als nieuwsbriefabonnees heb ik weer een exclusieve restauranttip, een foto van de maand en een extra lange lijst met leestips klaar staan. 

Fijne zomermaanden en veel leesplezier!
liebegruesse

Stadsstrand Plötzensee

 
De Plötzensee heeft me positief verrast. Dit door bossen omringde meer doet weldadig dienst als een fijn stadsstrand, om van de zon te genieten of juist lekker af te koelen in het frisse water. Het fijne is: met het OV ben je er zó!
 

Strandbaar Yaam


Berlijn barst van de leuke strandbars. Yaam is een van mijn favorieten. Een zandstrand, strandstoelen, een beach volleybalveld, street art en veel Afrikaanse hapjes maken het een kleine oase van rust aan de Spree.
 

Street food in Prenzlberg


Ik ben gék op street food markten! Je kunt hier veel verschillende gerechten uitproberen van gepassioneerde Berlijnse koks in een gezellige festivalsfeer. Onlangs schreef ik een verslag over Auf Achse, een leuke markt in de Kulturbrauerei. 
 

Berlijn vs. New York

 
Vorige maand was ik twee weken op vakantie in New York. Een waanzinnige stad die ergens ook wel overeenkomsten heeft met Berlijn. Ik onderwierp beide steden aan een test. Kan New York tippen aan Berlijn? 
 

Groen eilandje in de Spree

 
Als je langs de Spree door het Treptower Park loopt, kom je vanzelf langs een klein eilandje: Het Insel der Jugend. Dit eeuwenoude eilandje is nu een fijn park met een biergarten en een openluchtbioscoop. Als je een waterfiets huurt, kun je om het eiland heen varen!
 

Mijn hart verkocht...

 
... aan Berlijn. Al jaren ben ik gek op deze stad en ik krijg er maar geen genoeg van. Heb jij ook last van deze Berlijnse verliefdheidsverschijnselen?
 

Bauhaus in Dessau

 
Architectuurgekken opgelet: jullie moeten echt een keer naar Dessau! Deze stad staat vol met prachtige Bauhausarchitectuur; een fietsroute voert langs de meest interessante gebouwen. 
 

Een kijkje in mijn leven

 
Ik kocht een nieuwe fiets en ging daarmee op ontdekkingstocht door Berlijn. Bovendien ging ik urbexen in Vogelsang, at goddelijke sushi bij Omoni en ontdekte strandjes aan de Biesdorfer Baggersee. Dit heeft weer veel fotomateriaal opgeleverd voor mijn nieuwste fotodagboek!
 

Een nieuwe vlog!


In een nieuwe video neem ik jullie weer mee op ontdekkingstocht door Berlijn. Ik fietste door Wedding, bezocht een nieuwe community-tuin, at een grandioze burger en ging op 'street art tour' met Alternative Berlin. Je ziet het in Vlog #4!

Meer video's zien? Volg me op YouTube!

Mijn favoriete Berlijntips gebundeld


240 Pagina's vol met mijn favoriete weetjes, tips en verhalen over Berlijn. Ik laat je via deze persoonlijke reisgids graag het Berlijn zien, waar ik zo van hou.

Je kunt Mijn Berlijn voor € 17,95 bestellen bij Bol of Ako.

Restaurant van de maand: Zola


In mijn vorige Nieuwsbrief introduceerde ik restaurant Zula, deze maand is restaurant Zola mijn favoriet. In een klein hofje vlak achter het Landwerhkanal worden sinds begin 2015 de meest goddelijke Napolitaanse pizza’s gebakken. Hier krijg je het échte werk! Hoe hipstermodern de zaak ook is ingericht, de traditionele houtoven maakt heerlijke no nonsense pizza’s. Ik ga een gevaarlijke aanname doen, maar ik denk dat Zola mijn pizzafavoriet Il Ritrovo van de troon zal stoten. Na een pizza kun je nog een mooie wandeling maken langs het Landwehrkanal. 

Keuken: Napolitaanse pizza
Adres: Paul-Lincke-Ufer 39-40
OV: U Kottbusser Tor
Openingstijden: maandag – vrijdag, 12:00 – 16:00. Te kort dus. Ik wil vaker!

Meer informatie: www.facebook.com/zolakreuzberg
Zula.

Foto van de Maand


In elke nieuwsbrief staat een persoonlijke en favoriete Berlijnfoto uit mijn collectie. Volg me op Flickr of Instagram voor meer Berlijnfoto's.
Ik genoot van een van de mooiste zonsondergangen die ik ooit in Berlijn heb gezien.

Doen deze de Maand


Dagelijks wordt er op de Bundestag een projectie vertoond over de geschiedenis van Berlijn. 's Avonds wordt het gebouw prachtig verlicht en nemen reusachtige filmbeelden je mee naar een heel ander Berlijn. 

Uit de oude doos


Het Haus des Lehrers werd tussen 1961 en 1964 als een van de eerste gebouwen door de DDR aan de rand van “een nieuw Alexanderplatz” gebouwd. Regelmatig wandel ik langs het congrescentrum in Bauhausstijl, maar je kunt er vrij weinig naar binnen. Tijdens de Tag des Offenen Denkmals van 2014 nam ik een kijkje in het mooi vormgegeven en historierijke gebouw. 

Dit jaar vindt de Tag des Offenen Denkmals plaats op 13 september (tag-des-offenen-denkmals.de). 

10 Berlijnse leestips


Leuke artikelen over Berlijn om te lezen:
  1. Het verhaal van Irma Heinis-Walter – John le Carré tussen Purmerend en Oost-Berlijn - deademperorssociety.com/2015/08/09/het-verhaal-van-irma-heinis-walter-john-le-carre-tussen-purmerend-en-oost-berlijn-in-dutch
  2. Tien handige Android apps voor je citytrip naar Berlijn - www.droidapp.nl/specials/10-handige-apps-berlijn
  3. Het mooiste van Duitsland, verzameld in de beste blogs - www.standorthamburg.eu/2015/duitsland-blogs/
  4. De Groene Meisjes waren weer in Berlijn en blogden over hun favoriete adresjes in Berlijn - www.degroenemeisjes.nl/fotodagboek-berlijn-woe-za
  5. De Majakowskiring – Klein DDR in Pankow - wattedoeninberlijn.nl/majakowskiring
  6. Tien bijzondere en lekkere Duitse frisdranken op een rij - www.coolduits.nl/2015/08/10-bijzondere-duitse-frisdranken
  7. Met een vlot over de Spree varen (oh, ik wil dit doen!) - enjoy-berlin.nl/aanrader-op-een-vlot-genieten-van-de-spree
  8. Holzmarkt, een fijne bar aan de Spree - www.iheartberlin.de/2014/06/02/carrots-unicorns-and-vegan-burgers-a-visit-to-the-holzmarkt
  9. Hoe een Nederlands plantencentrum Berlijn zag veranderen - duitslandnieuws.nl/archief/2015/08/hoe-nederlands-plantencentrum-berlijn-zag-veranderen/ 
  10. Een mooie fotoserie van hedendaagse restanten van de Berlijnse Muur - www.hullabaloo.be/berlijn/berlijnse-muur

De Berlijnkalender

Kijk voor meer op www.iheartberlin.de/events.

BerlijnBlog op Snapchat


Ik had niet gedacht dat het er ooit van zou komen, maar ik zit op Snapchat! Mijn snapshots van dagelijkse beslommeringen in Berlijn kun je volgen via mijn account 'berlijnblog'. Ik zou het leuk vinden jullie daar te zien!
Share
Tweet
Forward
Al een aantal jaren doe ik op mijn BerlijnBlog verslag over alles wat ik leuk, interessant en bijzonder vind aan Berlijn. Dat kan een nieuw restaurant om de hoek zijn, maar ook een verlaten wachttoren van de DDR. Het zijn vooral mijn persoonlijke tips. Daarmee ben ik misschien niet zo compleet als een reisgids, maar wel persoonlijk en eerlijk over mijn Berlijntips. 

Met inmiddels 60.000 bezoekers per maand is BerlijnBlog uitgegroeid tot een echte community. En daar hoor jij ook bij. Bedankt daarvoor!

Veel leesplezier,
Marjolein
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Instagram
Instagram
Google Plus
Google Plus
YouTube
YouTube
BerlijnBlog.nl
BerlijnBlog.nl

Uitschrijven nieuwsbrief | Over BerlijnBlog | Naar BerlijnBlog.nl

Copyright © BerlijnBlog.nl