Copy
De vijfde dag van de Foto7daagse, vrijdag alweer
Bekijk deze email in je browser

Dag 5 van de Foto7daagse

Nu weet ik waar jullie allemaal zijn :)

Goedemorgen fotograaf,

Wat leuk om te zien waar jullie gisteren allemaal waren. Veel verschillende interpretaties van het thema weer. Dat is zo leuk om te zien bij dit soort opdrachten. Als ik de 7 opdrachten van de Foto7daagse verzin kan ik echt niet bedenken wart jullie er vervolgens allemaal mee gaan doen. Voor mij zijn het allemaal weer kadootjes :)

Tijd voor een nieuwe opdracht, de vijfde opdracht van de Foto7daagse. De opdracht is dan ook:


 

"Vijf"


ja, je leest het goed, vijf. Daar moet toch wel wat mee te doen zijn op deze 5e dag van de Foto7daagse. Kijk weer goed om je heen vandaag en verwonder je over de hoeveelheid foto's die je kan maken van iets simpels als een vijf.

Heb je deze vijfde foto gemaakt? Deel hem met ons!

Oh ja, het is vandaag zonsverduistering. Dat is mooi om mee te maken, maar pas op. Ga zeker niet door je camera naar de zon kijken zonder bescherming!!!

Tot morgen weer,
Mischa

Wil je na de Foto7daagse meer?

Eén maal per jaar organiseer ik de gratis Foto7daagse waar je nu aan mee doet.
Na de Foto7daagse volgt de Foto7weekse. Dit een nog leukere versie van de Foto7daagse omdat er wat extra voordelen zijn voor de deelnemers.
Door de kleine groep (36 deelnemers) is er ruimte om commentaar te geven op elkaars foto's. Daarnaast krijg je ook van mij commentaar. In de afgelopen 10 jaar al duizenden mensen verder geholpen met hun fotografie. 
Tijdens de Foto7daagse kan je inschrijven voor de komende Foto7weekse voor een nu wel heel klein bedrag. 

Meer informatie over de Foto7weekse en direct inschrijven via de website.

Wil je langer dan 7 weken bezig zijn? Dan is het Fotojaar misschien wat voor je. Tijdens het Fotojaar ben je in een kleine groep van maximaal 20 deelnemers heel intensief met fotografie bezig.
Meer informatie over het Fotojaar vind je hier. En ook het je deelname aan het Fotojaar is tijdens de Foto7daagse voor een gereduceerd tarief te boeken!
Zelf stond ik gisteravond op de Vlissingse Boulevard om een workshop avondfotografie te even. Ik mocht de glazen bol van één van de deelnemers even vasthouden
Wat als je je foto hebt gemaakt?
Nadat je de foto gemaakt heb, deel je de foto op het sociale platform dat je gebruikt. Dat kan Facebook, Twitter, Pinterest, Google+, Instagram, Flickr, of wat dan ook zijn. Gebruik dan de hashtag #f7d
Om het voor iedereen duidelijk te maken wat je doet kan je de volgende tekst bijvoorbeeld overnemen: Ik doe mee aan de Foto7daagse, dit is dag 5, "Vijf" #f7d

Gebruik van archieffoto's

Soms gebruiken mensen een archieffoto. Alhoewel ik denk dat het mogelijk moet zijn om (ook binnen de korte tijd) een leuke foto te maken dagelijks ga ik het gebruik van archieffoto's niet verbieden. Het belangrijkste doel van de Foto7daagse is dat je plezier hebt in fotografie. 

Wil je meer foto's zien?
Zoek op Facebook, Twitter en al die andere socials op de hashtag #f7d. Je kan ook op tagboard kijken of in de Facebook foto7daagse groep
 
Haal mensen over om ook mee te doen
We zijn gestart met de Foto7daagse. Maar dat houdt niet in dat mensen die zich nog niet hebben ingeschreven niet alsnog mee kunnen doen. Als ze zich inschrijven krijgen de de komende dagen gewoon de mails met de opdrachten en tips. Ken je dus iemand die ook mee wilt doen, wijs ze dan naar de website van de foto7daagse waar ze zich in kunnen schrijven. Ze krijgen dan alle informatie die nodig is om alsnog mee te doen.

Wil je toch niet meer mee doen?
Dat kan, met deze link kan je jezelf uitschrijven of je voorkeuren wijzigen. Wil je bijvoorbeeld je mailadres veranderen, dan kan je dat ook met deze link doen.

Over het mailen van de dagelijkse opdracht.
Het toezenden van mails naar heeeeel veel mensen gaat niet vanzelf. Daar zijn speciale services voor die dat doen. Zeker omdat je als afzender wilt dat mensen je mail krijgen.
Nu is het zo dat sommige providers zoals ziggo, casema, @home en quicknet te pas en te onpas mails blokkeren. Het is niet duidelijk waarom en ik kan daar helaas ook niets aan doen. Zoals al gemeld is het vervelend voor de ontvanger die niets krijgt en frustrerend voor mij, ik word er op aangekeken en het kost me vervolgens weer veel tijd om alles recht te zetten. Tijd die ik liever besteed aan het maken van foto's of het bekijken van jullie foto's
Als je bij één van deze providers zit en ook een alternatief mailadres hebt, dan kan je je voorkeuren aanpassen. Dat doe je onderaan deze mail of met deze link, je komt dan in je scherm met je voorkeuren en je geeft hier gewoon je andere mailadres op. Zelf heb ik goede ervaringen met gmail, maar ook hotmail en livemail werken goed. Ook is het een idee om je provider aan te spreken op het feit dat ze mijn mail blokkeren, wellicht dat dit een volgende keer helpt.
Veelgestelde vragen over de foto7daagse:
Misschien heb je een vraag, over het onderwerp, fotografie, het delen van je foto of wat anders dat te maken heeft met de foto7daagse. Lees dan even verder of je vraag beantwoord wordt in deze mail, of kijk even bij de veelgestelde vragen  op de website.De Dagelijkse Fototip


Gedurende de Foto7daagse geef ik je elke dag een korte fototip. Op die manier heb je aan het einde van de week niet alleen 7 leuke opdrachten gedaan, ook ben je nog wat wijzer geworden. Deze tips zijn bedoeld voor de beginners in de fotografie. Wellicht ben je al verder, dan kan ik je mijn blog van harte aanbevelen. Je vindt daar verschillende Fotografie Tips & Trucs.
De tip van dag 5, het fotograferen van een product!
Als je een (klein) product op de foto wilt zetten dan is het altijd goed om de aandacht direct naar het onderwerp te trekken. Je kan in de handel een zogenaamde licht-tent aanschaffen, maar met een beetje knutselwerk kan je dit ook zelf maken. In dit artikel heb ik beschreven hoe je met een half uurtje werk, een kartonnen dos en wat tissues al een heel eind komt. Leuk om te knutselen als je in het weekend eventjes tijd over hebt.

Na de Foto7daagse volgt de Foto7weekse

De Foto7daagse is één maal per jaar en is gratis om aan mee te doen. Ik organiseer de Foto7daagse omdat ik het als fotografiedocent leuk vindt om mensen meer en beter te laten fotograferen. Het is natuurlijk zo dat dit mij ontzettend veel tijd en energie (en ook geld) kost. Daarom organiseer ik ook betaalde fotoprojecten, cursussen, workshops en fotovakanties. 
Na de Foto7daagse kan je mee doen aan de Foto7weekse. De opzet van de Foto7weekse lijkt op de Foto7daagse maar is toch iets anders. De opdrachten komen niet dagelijks maar op een lager tempo. Hierdoor kan je wat meer tijd besteden aan de foto's. Daarnaast zit je met een klein aantal mensen in een besloten (Facebook)groep waardoor je op elkaars foto's commentaar kan leveren. Als klap op de vuurpijl kom ik gedurende de Foto7weekse ook 3 keer langs om de gemaakte foto's van goed commentaar te voorzien. 
Tijdens de Foto7daagse kan je een plekje boeken voor de Foto7weekse met een leuke korting. Als je namelijk gedurende de Foto7daagse besluit om mee te doen aan de Foto7weekse is de prijs slechts €25,- in plaats van de normale €29,-
Meer informatie over de Foto7weekse en direct inschrijven via de website.

Wil je langer dan 7 weken bezig zijn? Dan is het Fotojaar misschien wat voor je. 
Een jaar lang krijg je iedere twee weken op zaterdagochtend een mail met een opdracht. Samen met de andere deelnemers (maximaal 20 deelnemers per groep) kan je je foto's onderling bespreken in een besloten Facebookgroep. Meer informatie over het Fotojaar vind je hier. En ook het je deelname aan het Fotojaar is tijdens de Foto7daagse voor een gereduceerd tarief te boeken!
Bijdragen van verschillende deelnemers.

Met ruimt 4000 deelnemers zijn er veel foto's te zien. Ik pak er elke dag een paar uit die mij opvielen. Ik doe dat altijd met voorafgaande toestemming van de maker.

Boy Steegs weet waar hij is
Franklin Coenen is als 112 fotograaf bij dit ongeval
Claudia de Nooijer is thuis bij Yoki en Malu
Erik Rausch is aan het werk in zijn biologiekabinet
Chrisje Staal en Bob Bear maakten een selfie in de St. Stevenskerk in Nijnmegen
Deel dat je mee doet aan de Foto7daagse door de knoppen hieronder
Share
Tweet
+1
Share
Forward to Friend
Over Mischa:
Ik ben dus Mischa de Muynck, de 'eindbaas' van de Foto7daagse :)
Naast fotograaf zijn, organiseer veel fotocursussenworkshops en fotovakanties. Ik organiseer de Foto7daagse omdat fotograferen leuk is! Het is mijn missie om zoveel mogelijk mensen te laten fotograferen. Door bewust te fotograferen kijk je anders naar de wereld om je heen. Dat maakt dat je diezelfde wereld als veel mooier gaat ervaren. Ik ervaar dat dagelijks, nu jij nog!
Copyright © 2015 Heel Holland Fotografeert online cursussen,


Schrijf je uit van de foto7daagse    Wijzig je voorkeuren