Copy
PsyBlogNL - Nieuwsbrief #26 - 29/03/2017
View this email in your browser

Lente!
Nieuwsbrief #26 -29/03/2017

Beste <<Voornaam>>,

Afgelopen weekend was het weer zover: De zomertijd ging in! Voor veel mensen is dit toch elke keer weer wennen. Dat is ook niet zo gek want het ritme van onze biologische klok moet weer gereset worden. De ingang van de zomertijd lijkt zelfs allerlei schadelijke gevolgen voor de gezondheid te hebben.

Toch is de zomertijd ook voor veel mensen een vrolijk teken: Het betekent dat het eindelijk weer lente is! Voor mensen met een seizoensgebonden depressie, zoals een winterdepressie, is dit helemaal fijn nieuws. Wat voor rol speelt zonlicht eigenlijk bij deze soort depressie? En welke processen in het brein spelen een rol? Dat lees je in ons artikel over de seizoensgebonden depressie. 

De afgelopen maand stond ook zeker in het teken van de verkiezingen van 15 maart. Voor ons een mooi moment om te kijken naar de vorige verkiezingen die we op de voet volgden in Nederland: De verkiezingen in Amerika. Veel psychiaters stonden klaar om Trump te diagnosticeren met een narcistische persoonlijkheidsstoornis. We doken hier dieper op in in ons drieluik over narcisme, diagnostiek en politiek. Mag een psycholoog of psychiater zomaar een diagnose stellen? En wat weten we eigenlijk over narcisme? 

Geniet allemaal van het begin van de lente! En wij houden voor jou tijdens de formatie periode natuurlijk ook de Nederlandse politiek in de gaten voor tekenen van narcisme...

Groetjes,

Marleen Hoek, Redacteur
Hester Bastiaanse, Tekst-Redacteur 
Jerre Maas, Eindredacteur

Schrijven voor PsyBlog? 
We zijn bij PsyBlog altijd op zoek naar schrijftalent. Vind jij het leuk om te schrijven over psychologische onderwerpen? Stuur dan snel een mailtje naar redactie@psyblog.nl! 
 

De Top 3 - Maart

NUMMER 1 
Zelfbeschadiging: Niet een roep om aandacht
Op 1 maart was het Self Injury Awareness Day. Waarom beschadigen mensen zichzelf? En hoe kan je hen helpen?
NUMMER 2
Narcisme deel II: Een groot maar kwetsbaar ego: Narcisme in ontwikkeling.
Hoe ontwikkelt narcisme zich? Welke processen in de opvoeding spelen een rol?
NUMMER 3
Leven in je eigen bubbel: Iets van deze tijd?
Leven we tegenwoordig meer in onze eigen (nieuws)bubbel? En welke rol speelt social media hierin?
PsyBlogNL
PsyBlogNL
@PsyBlogNL
@PsyBlogNL
psyblog.nl
psyblog.nl
Copyright © 2017 PsyBlogNL, All rights reserved.