Copy

Nije Balans start met buitenfitness, fysio en Acupunctuur

Hallo <<First Name>> en alle leden van Nije Balans, E-mail online bekijken?  

Dankjewel voor jullie steun en voor jullie geduld, we missen jullie enorm!

Ondanks het feit dat we veel respect  hebben voor ons kabinet wat in deze ongekend zware tijden voor een enorme gecompliceerde taak staat hebben we afgelopen dinsdag met ongeloof geluisterd naar de woorden en beslissing van meneer Rutte en zijn adviserende team. Ongeloof, verdriet maar ook boosheid omdat DE branche die notabene werkt aan preventieve gezondheid en welzijn nog steeds op NON-actief wordt gezet vanwege onduidelijke en discutabele redenen. Gesloten blijven tot 1 september! Deze zagen we echt niet aankomen en het is enorm frustrerend voor ons en de 47.000 professionals die werkzaam zijn in de fitnessbranche dat we buitenspel worden gezet en ons werk niet mogen doen. Dat we jullie (3,2 miljoen Nederlanders) niet mogen ondersteunen in het werken aan je gezondheid en een positieve leefstijl is voor ons onbegrijpelijk! Des temeer omdat wij denken ons prima aan te kunnen passen binnen de nieuwe 1,5 meter samenleving. We zijn er klaar voor! En hebben er zin!

De brancheorganisatie voor de fitness, NL Actief heeft als eerste van alle branches een doordacht plan aangeleverd bij het OMT waarin veilig werken aan gezondheid met respect voor de RIVM richtlijnen het uitgangspunt is. Het plan werd goedgekeurd en samen met ons team zijn we in de afgelopen weken vol goede moed hard aan het werk gegaan om de nodige voorzorgsmaatregelen te treffen. Nije Balans is volledig aangepast en gerestyled op basis van de nieuwe regelgeving en werkelijkheid. De willekeur in wie nu wel of niet open mag is voor ons onnavolgbaar en gesloten blijven tot 1 september is voor onze branche op dit moment onacceptabel. Daarom wordt alsnog alles op alles gezet om een versoepeling van deze maatregel te bewerkstelligen zodat we hopelijk ook op 1 juni volledig open mogen, net als de zwembaden, de horeca en de fitnesscentra in Duitsland en België.
 
Na 7 weken intelligente lockdown waarin de noodzakelijke maatregelen werden genomen om de zorg en intensive cares te ontlasten en de kwetsbare mensen te beschermen is in onze beleving nu de tijd aangebroken dat Nederland weer preventief verantwoord gaat werken aan gezondheid en vitaliteit. Preventief werken aan een gezonde basis voorkomt (overmatig) curatief genezen. Bewegen en een gezonde leefstijl als medicijn voorkomt  (over) belasting van curatieve zorg! Dat is geen nieuwe wetenschap maar het wordt in deze Corona crisis helaas wel pijnlijk zichtbaar. Natuurlijk kan iedereen besmet worden maar het verloop en herstel van het wel of niet ziek worden lijkt sterk gekoppeld aan onze basis gezondheid. In de afgelopen 7 weken werd er steeds iets meer bekend over het onbekende Covid 19 virus en alhoewel er vooral nog heel veel vraagtekens zijn en er nog veel onderzoek gedaan moet worden lijkt er m.b.t. de risicogroep o.a ook een sterke relatie met overgewicht te zijn. Daarnaast lijken ook mensen met onderliggende aandoeningen zoals bijv. diabetes, hart- en vaatziektes, long- en luchtwegen problematiek kwetsbaarder te zijn. 

In de afgelopen weken is weer gebleken hoe waardevol een sterk immuunsysteem is zodat we onszelf ook beter kunnen beschermen tegen virussen, kwalen en ziektes. De intelligente lockdown heeft helaas ook geleid tot een slechtere leefstijl, meer stress, minder bewegen, meer en/of ongezonder eten en drinken, allemaal factoren die onze gezondheid niet ten goede komen en ons immuunsysteem juist verzwakken en dat is nou net niet wat wenselijk is! Op dit moment zijn de fysieke, mentale en emotionele klachten die het gevolg kunnen zijn van deze intense crisis die ons allen raakt nog niet te overzien. Maar wat we wel weten is dat fitness, yoga, sport en bewegen juist een enorm positieve uitwerking heeft op onze fysieke, mentale, emotionele en sociale gezondheid dus:

Teken de Petitie als je ook vindt dat Nije Balans snel open moet

Was het 7 weken geleden onze maatschappelijk verantwoorde taak om de deuren te sluiten, zo is het nu onze maatschappelijk verantwoorde taak om onze deuren weer te openen en als "preventieve zorg en welzijn sector" ons werk weer te mogen hervatten voor een gezond en vitaal Nederland! Dus lieve Mark, laat ons a.u.b ons werk weer doen!

Op dit moment hebben we echter wel toestemming gekregen om aangepast buiten te sporten en dat gaan we natuurlijk ook aanbieden, in onderstaand artikel vindt je meer info, de regels en het rooster.

Vind jij ook dat we weer volledig open moeten, teken dan hier de petitie en laat je stem horen, Nogmaals dankjewel en we hopen je vooral snel weer live te mogen begroeten!

Met hoopvolle en warme groet, Team Nije Balans

Buitenfitness individueel vrij trainen en Impuls groepslessen

Vanaf maandag 11 mei mogen we je uitnodigen om Nije Balans te bezoeken voor buitenfitness. We hopen natuurlijk dat we je ook snel weer binnen mogen laten sporten zodra de maatregelen verder versoepeld worden.

Hou je mailbox  in de gaten! We sturen je namelijk een aparte E-mail met een persoonlijke afspraaklink waarmee jij je buitentraining kunt reserveren. Heb je nog geen afspraaklink per E-mail ontvangen? En wil je toch graag meedoen met buitenfitness? Mail ons 

LET OP: ALLEEN OP INSCHRIJVING VOL=VOL 

De spelregels: 

 • Blijf thuis als jij of een van je gezinsleden ziek of verkouden is
 • Hou tijdens het sporten 1,5 meter afstand
 • Trainingszones en looproutes worden aangegeven, hou je daaraan a.u.b.
 • Wees stipt op tijd en vertrek weer op tijd a.u.b.
 • Zorg dat je opgewarmd bent vóór je training, tip: kom op de fiets, lopend of joggend
 • Max, 30 minuten groepsles of 50 min individueel vrij trainen onder toezicht van een instructeur zodat we tijd hebben voor schoonmaak en wisselen
 • Desinfecteer voor en na de training en zo nodig tussendoor je handen en de materialen
 • Vol=Vol dus je kan alleen sporten als je vooraf reserveert
 • Trainen met je eigen handdoek (verplicht)

Deze week is een try-out, we kunnen nog uitbreiden en aanpassen waar nodig.

Tot slot: 

Nije Balans is nog steeds gesloten, onze leden mogen helaas niet naar binnen, dus:
 • Thuis omkleden en douchen
 • Geen koffie thee, of sportdrank i.v.m hygiëne dus neem je eigen gevulde drinkfles mee
 • Toiletbezoek vooraf thuis en alleen bij hoge nood bij Nije Balans

Heb je gereserveerd en mocht het je toch niet lukken om te komen sporten, dan vragen we je vriendelijk dit zsm door te geven via 0514533466 of per E-mail zodat wij je reservering kunnen annuleren en jouw plek weer beschikbaar komt voor een ander.

Yin Yoga, Spinning, Pump en andere online lessen

Mis je de live lessen? We geven iedere week online lessen waar je aan mee kunt doen. 

Klik hier voor 200 lessen per week, nieuw: Yin Yoga les met Eelco en Christien

Trainingsschema en voedingsbegeleiding 

Wil je graag een aangepast trainingsschema op maat? Stuur dan een E-mail 
We nemen binnen een dag contact met je op voor het plannen van een online afspraak met een van onze trainers. 

Bij het opstellen van een persoonlijk trainingsschema houden we rekening met doelen, beperkingen en beschikbare (of niet beschikbare) trainingsmaterialen. .

199 online lessen per week met Fitsnacks TV

Om je thuis van dienst te kunnen zijn, bieden we jou FitSnacks.TV. 
Elk moment van de dag, waar je ook bent, werken aan jouw gezondheid en lifestyle.

FitSnacks.TV is een online tv-zender die toegankelijk is op laptop, pc, tablet, smartphone en smart-tv. 199 korte en lange work-outs voor iedereen. Daarnaast educatieve video’s over training & voeding. De workouts worden regelmatig aangevuld.

Wij hebben er als club voor gezorgd dat jij vanaf nu gebruik kunt maken van het platform. Maak een gratis account aan. Na het activeren met jouw code, NBDSH39FSLQ kan je gelijk aan de slag.

Klik hier voor 199 online lessen en trainingen

Heb je hulp nodig of heb je andere vragen? Mail naar info @nijebalans.nl dan helpen we je.

Fysiotherapie en Fysiofitness is weer gestart!

Het is misschien raar maar waar: Als je onder behandeling bent van Rinske en om medische redenen gebruik maakt van de eGym of de fitness dan mag dat volgens het RIVM wél. Dus heb je nog behandelingen over? Bel of mail Rinske voor een afspraak

Gratis fysio check-up bij Fysio in Balans
Als het sporten en of werken niet meer soepel gaat, staan Renske en Rinske voor je klaar met sportfysiotherapie, massage, Dry Needling, RedCord of oefentherapie helpen zij je graag weer op weg.
Meld je aan voor de gratis fysio check up
Behandeling vergoed via zorgverzekeraar 
De behandeling wordt vrijwel altijd vergoed door je zorgverzekeraar, maar zeg nou zelf: je gezondheid is toch het allerbelangrijkste?

Wist je dat je als lid van Nije Balans terecht kunt voor een gratis fysio check up? Wij beoordelen je gezondheid, luisteren naar je klachten en geven je gepast advies.
Voor meer informatie kun je terecht op onze website www.fysioinbalans.nl of bel/whatsapp 0618391959.

Shiatsu massage en Acupunctuur Eelco Griep start di 12 mei

Veel mensen hebben last van Corona stress. Op een ontspannen manier en met gebruik van natuurlijk lichaamsgewicht wordt druk uitgeoefend op bepaalde punten in het bindweefsel van het lichaam. De druk wordt meestal met de duim gegeven, maar kan ook met de handpalm, elleboog, knie of voet worden gegeven. Deze druk op het lichaam beïnvloedt de informatiestroom door het bindweefsel met daaraan gekoppelde organen, spieren, botten, huid en weefsels.
Klachten als rugpijn, schouderpijn, hoofdpijn, huiduitslag, vermoeidheid, sterk veranderende stemmingen en geestelijke onrust kunnen hierdoor opgelost worden.
Shiatsu werkt echter ook zeer heilzaam als er geen sprake is van ziekte of klachten. Het is een uitstekende manier om tot rust te komen en volledig te ontspannen. Eigenlijk preventief onderhoud. (Dat doe je toch ook voor je auto :-) )
Shiatsu massage en acupunctuur is mogelijk bij Nije Balans op de dinsdag, bel Eelco via 0612514207 of Mail Eelco voor een afspraak 

Vind jij ook dat we open moeten? Teken de petitie!

Vind jij ook dat Nije Balans snel weer open moet? Teken de petitie en help onze regering inzien dat fitness helpt om Nederland gezond en vitaal te maken en te houden!

Stuur deze nieuwsbrief door naar een vriend(in) 


 
Instagram
Instagram
Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
Facebook
Facebook


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Nije Balans · Straatweg · 52 · Lemmer, Netherlands 8531PZ · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp